icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Reformkrise

Hjælpen er i røret

Ledere, der føler sig klemt i kommunalreformprocessen, kan nu få psykologisk hjælp og støtte på Lederlinjen

  • Af Jens Nielsen
  • 20-2005 /

Kommunalreformen truer – men for nogle virker den mere truende end for andre.

I den tiltagende storm af omlægninger, sammenlægninger og allehånde forandringer vil lederne på de socialpædagogiske arbejdspladser meget let risikere at komme i klemme mellem medarbejdere og forvaltning(er) – samtidig med, at lederens egen fremtid ofte er helt uafklaret.

I sådan en situation kan man nemt have brug for støtte og gode råd, og derfor har SL nu sammen med HK/Kommunal og Dansk Socialrådgiverforening startet Lederlinjen. Det er en psykologisk rådgivning for ledere og chefer, der oplever symptomer på stress, føler uro og afmagt over for mængden  og  indholdet  af  de  opgaver, kommunalreformen betyder.

Alle medlemmer af SL’s ledergruppe kan bruge Lederlinjen, hvor to erhvervspsykologer – Hanne Nørby og Solveig Hansen -tager sig af sparring og rådgivning. I første omgang lægger man blot sit navn og kontaktdata på en telefonsvarer, hvorefter en af de to psykologer ringer tilbage inden for 24 timer på alle hverdage.

Der  er  selvfølgelig  mange  forskellige spørgsmål i forbindelse med kommunalreformen, men Lederlinjen fokusere skarpt på de tanker og den rolle, man som leder har – eller får påduttet i forbindelse med de mange forandringer.

Psykologerne kan hjælpe med at sætte ord på, få perspektiveret konflikterne, få dem konkretiseret og derfra afdække de handlemuligheder, der er.

Alle, der henvender sig til Lederlinjen, er sikret anonymitet, og de to psykologer er underlagt den tavshedspligt, der gælder for psykologer i øvrigt.

I første omgang får man tilbudt en telefonisk konsultation, og er der yderligere behov for støtte, kan man få et eller to møder med psykologerne.

Lederlinjens  telefonnummer  er  6155 6363

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Socialpolitik, Ledere, TR og AMR, Arbejdsmiljø