icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
sl.dk

Rengøring på hjemmesiden

SL’s og Socialpædagogens hjemmesider har fået nyt design, og samtidig er der blevet gjort forårsrent i indholdet

  • Af Liselotte Steen Seider, webmaster på www.sl.dk, og Lone Marie Pedersen, redaktør på Socialpædagogen
  • 11-2005 /

Det var et stort skridt ind i informationssamfundet, da Socialpædagogernes Landsforbund efteråret 1998 „gik på nettet“. Og socialpædagogerne var mere end klar til at modtage deres fagforbund „online“. SL’s medlemsundersøgelse i 2004 viste, at socialpædagoger er vilde med nettet. Ja, de er i den grad på forkant med brugen af det. Hver anden socialpædagog bruger nettet hver dag, og mere end halvdelen klarer indkøb og bankforretninger over nettet. Og det er faktisk over landsgennemsnittet.

Men først og fremmest bruger de nettet til at sende e-mails og til at finde informationer om det socialpædagogiske arbejde –både praktiske oplysninger og pædagogisk viden. På jobbet bruger omkring 70 procent nettet til sådanne opgaver. Og også i fritiden er socialpædagoger flittige på nettet, hvor mange selv sørger for at øge deres viden.

Det stiller krav til SL og Socialpædagogen om også at følge med tiden og med medlemmernes behov for gode, hurtige og klare informationer på nettet. Og informationerne skal serveres på en måde, så de er lette at få fat i. Ingen gider længere gå forgæves eller lede i timevis for at finde det, de søger. Derfor har vi pr. 1. juni fået et nyt design på vores hjemmesider, og vi har ryddet op og sorteret i de informationer, der ligger.

sl.dk
Med det nye design er siderne blevet mere overskuelige at se på, og en række nye funktioner er føjet til SL’s hjemmeside. Man kan nu blandt andet „tippe en ven“om interessante sider eller automatisk få tilsendt en mail, når der er nyt på bestemte sider. Og så er det også blevet lettere at klikke sig direkte ind til det, man leder efter, da der er kommet flere direkte indgange på hjemmesidens forside.

En anden nyhed er, at informationerne er blevet sorteret i nye „kasser“, sådan at alle de områder, der er vigtigst for medlemmerne, nu kan nås med et enkelt klik (se faktaboks). Således er der for eksempel kommet et helt nyt område om arbejdsmiljø, der blandt andet indeholder værktøjer til at forbedre arbejdsvilkårene på arbejdspladsen og konkrete historier fra arbejdspladser, der har anvendt værktøjerne.

Alle amtskredsene i SL har fortsat deres egne hjemmesider, der alle har direkte adresser som eksempelvis www.sl.dk/fyn. Her kan du holde dig opdateret med, hvad der sker i dit lokalområde.

På den nye hjemmeside kan du selvfølgelig også stadig få adgang til SL’s andre digitale services. Det gælder NetKassen, SL’s digitale a-kasse, hvor du kan sende ydelseskort, søge feriedagpenge og checke, hvor mange feriedage, du har ret til. Og det gælder Jobsporet, hvor du kan finde alle ledige stillinger på det pædagogiske område, oprette et personligt CV, og få en mail når der er et job der matcher dine kvalifikationer.

sl.dk/socialpædagogen
www.sl.dk/socialpædagogen ligger bladet. Både det nyeste nummer og tidligere numre. I løbet af sommeren bliver samtlige numre af  Socialpædagogen tilbage til 1999 lagt på. Det betyder, at det bliver muligt at få vist alle artikler, der har været i bladet om et bestemt emne.

Nogle emner, som har været beskrevet i flere artikler i bladet, vil vi samle i et tema, så interesserede kan få et hurtigt overblik over emnet. Temaerne finder man ved at klikke på forsiden af sl.dk/socialpædagogen. Her kan man også se, hvilke artikler, der er de mest læste.

Endelig får Socialpædagogens omtaler af fagbøger nu deres eget område. Her kan man finde et udpluk af de fagbøger, der er kommet inden for de socialpædagogiske arbejdsområder.