icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Uddannelse

Master i socialpædagogik

Ny masteruddannelse i gang til sommer. Et kanongodt tilbud til socialpædagoger og deres arbejdspladser, mener næstformand i SL, Mogens Seider

  • Af Hanne Juul Nielsen
  • 07-2005 /

Til september træder de første socialpædagoger ind ad døren hos Danmarks Pædagogiske Universitet (DPU) for at begynde på en ny masteruddannelse i socialpædagogik. Med den nye masteruddannelse får de redskaber til at evaluere og dokumentere deres arbejde med børn, unge og voksne, der har behov for den særlige støtte. En særlig støtte, som kan være svær at beskrive, men det vil masteruddannelsen rette op på.

- Denne uddannelse er fokuseret på at gøre de studerende bedre til det, de i forvejen er gode til. Uddannelsen henvender sig til socialpædagoger, pædagoger indenfor daginstitutionsområdet, socialrådgivere, psykologer, ja, alle, der arbejder indenfor eller i nær tilknytning til det socialpædagogiske arbejdsfelt, og som har brug for at forholde sig kritisk til nye metoder, på tværs af faglige sektorer. De studerende får opkvalificeret sig selv og opnår samtidig bedre indsigt i de vilkår, der gælder for andre faggrupper, siger lektor Inge Bryderup, DPU.

Inge Bryderup er faglig koordinator for den nye masteruddannelse og er begejstret ved tanken om, at masteruddannelsen giver praksisfeltet et løft, fortæller hun. Et løft, som både DPU og SL de seneste seks år har arbejdet på.
Begejstring hos SL For SL er der god grund til at kippe med flaget, mener næstformand Mogens Seider.

- Min fornemmelse er, at medlemmerne står på spring for at komme i gang med et så kvalificeret uddannelsesforløb. For det første kan masteruddannelse være med til at sætte fokus på kernen af de socialpædagogiske arbejdsområder. Og for det andet er jeg ret sikker på, at den viden vil smitte af, så der opstår stor sammenhæng mellem grunduddannelsen, efteruddannelsen på CVU (Center for Videregående Uddannelse), masteruddannelsen og forskningen på området.

For Mogens Seider er der ingen tvivl om, at de socialpædagogiske arbejdspladser, der støtter medarbejdernes ønske om at komme på masteruddannelsen, får meget ny viden ud af det, og dermed bliver de også attraktive arbejdspladser.
Om uddannelsen Master i socialpædagogik (Master of Social Work Education) ved Danmarks Pædagogiske Universitet, DPU, i København.

Ansøgningsfrist: 2. maj 2005

Studiestart: 2. september 2005

Omfang: Fire moduler, hvert modul varer et halvt år.

Pris: Kr. 12.500 per modul, kr. 50.000 for hele uddannelsen.

Modulerne kan gennemføres som enkeltmoduler eller indgå i en masteruddannelse som fleksibelt forløb, over længere tid.

Hvert modul indeholder krav om cirka 1500 siders teoretisk læsning, og undervisningen foregår et par dage hver måned, dels med forelæsninger af højt kvalificerede folk på området, dels som forløb i studiegrupper. I mastermodulet indgår der dog en hel masteruge.

Indhold moduler:

1. Socialpædagogikkens samfundsmæssige og teoretiske forankring. De studerende opnår teoretisk ballast for at forstå socialpædagogikkens vilkår og grundlæggende elementer.

2. Socialpædagogikkens problemstillinger, mål og metoder. De studerende får her mulighed for at fordybe sig i egne dilemmaer og udvikle egne metoder i forhold til deres målgruppe.

3. Udviklings- og evalueringsarbejde. De studerende opnår indsigt i samspillet mellem teori, metode og praksis og arbejder konkret med evalueringsmetoder og -modeller samt forskningsmæssige modeller.

4. Masterprojekt. Afsluttende model med masterprojekt, som skal dokumentere de studerendes videnskabsteoretiske forståelse i vurderingen af forskningsresultater og evner til at arbejde med socialpædagogiske problemstillinger på et videnskabeligt grundlag. Kombineret med evne til at formidle den viden til en udvalgt målgruppe - typisk på arbejdspladsen.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Uddannelse, Forbund og a-kasse