icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Prostitution

Lex-København

Kan man ikke selv gribe knoglen og ringe til en prostitueret, er det slut med at købe sex

  • Af Lone Marie Pedersen
  • 03-2007 /

Når altså bopælen er Københavns Kommune. Sidste år besluttede et politisk flertal i Borgerrepræsentationen, at kommunens ansatte ikke længere må hjælpe handicappede borgere med at kontakte en prostitueret.

I Socialministeriets “Vejledning om seksualitet – uanset handicap” står der, at handicappede kan få hjælp til at kontakte en prostitueret. Og i årevis har medarbejderne  i Københavns Kommune efterlevet vejledningen, men det er slut nu. Kommunen har fået socialminister Eva Kjer Hansens (V) ord for, at det ligger inden for rammerne af det kommunale selvstyre at beslutte, hvorvidt medarbejderne skal følge vejledningen.

Så nu kan den udviklingshæmmede Hans ikke længere få hjælp til at kontakte massageklinikken.
– Vi har truffet beslutningen, fordi vi mener, at prostitution grundliggende er skadeligt, siger borgmester for Socialforvaltningen, Mikkel Warming (Ø).

Socialpædagogen har spurgt en lang række organisationer om, hvad de mener om den beslutning, som Københavns Kommune har truffet. Nogle er glade, andre det modsatte. 
Reden, der er værested for prostituerede, og Center for Ligebehandling af Handicappede mener, det er en god beslutning: – Fri adgang til sex er ikke en menneskeret, siger leder af Reden, Dorit Otzen

Derimod mener både LEV, ULF, DSI og Socialpædagogerne, at der er tale om diskrimination:
Når politikerne i Folketinget ikke vil forbyde købesex, så må handicappede have samme ret til at købe som resten af befolkningen, siger de sammenstemmende.

Og fra socialminister Eva KjerHansen (V) lyder beskeden: – Det kommunale selvstyre i Danmark betyder, at du ikke kan forvente at få samme service i Haderslev som i Husum.