icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Debat

Kære pædagoger

Tak til jer pædagoger, der deltog i generalforsamlingen i Storstrømkredsen.

Tak fordi I, som de første i SL, lyttede og forstod vores problem i forhold til at være tvunget ind i en forening, der ikke beskæftiger sig med undervisning, som jo er det, vi beskæftiger os med. Tak, fordi I valgte at stemme til fordel for det forslag vi lærere stillede om at komme over i Danmarks Lærerforening, i stedet for, som Kirsten Nissen, Jan Vium, Marie Sonne m.fl. at stå fast på, at I bedre ved, hvad der er godt for os lærere. Problemet for os nu er, at vi skal have flertal i Kongressen for forslaget. For som Kirsten Nissen har udtrykt det overfor os, må vi forlade os på medlemsdemokratiet i SL, hvis vi skal have ændret på tilhørsforholdet. Og der er altså cirka 8000 pædagoger i SL – og 225 lærere…..

Til alle I andre pædagoger, der ikke deltog i generalforsamlingen, og derfor heller ikke havde muligheden for at se forslaget og lade fornuften råde, vil jeg kort ridse op, hvad det handler om. Vi er cirka 345 lærere, der arbejder indenfor et område med grænseaftale med SL. Heraf er de 225 medlem af SL. En del vælger at være uorganiserede – hvorfor mon? I det forgangne år er der indsamlet underskrifter med det formål at gennemtvinge en overflytning til Danmarks lærerforening, som jo i forvejen er hovedforhandler af overenskomsten. SL har ikke villet deltage eller være behjælpelig med at undersøge stemningen blandt lærerne. Alligevel er lykkedes uden SL’s hjælp at indsamle 174 underskrevne tilkendegivelser. Alle på nær én ønskede overflytning til DLF. Folk med almindeligt demokratisk sindelag vil vel nok mene, at det så kun er en formssag at få overflyttet lærerne eller som minimum at undersøge om det forholder sig, som vi påstår. Alligevel har Hovedbestyrelsen (eller er det kun Kirsten Nissen og Jan Vium?) tilsyneladende den opfattelse, at det ikke er muligt at ændre på tilhørsforholdet..? Er det demokrati?

Så kære pædagoger. Ville I have fundet jer i, at være tvunget til at være medlem af Danmarks lærerforening? Jeg håber det ikke.