icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Ny hjemmeside

Kom ind i debatten

Ny hjemmeside og flere debatmuligheder – Socialpædagogen vil have gang i debatten

Kom ind i kampen, lød LO’s slogan til kongressen i 2007. Nu laver vi i Socialpædagogen en anden version, som dog er nært beslægtet: Kom ind i debatten.

Med dette nummer af Socialpædagogen præsenterer vi to nye tiltag:

Det sidste – eller bageste – først: Bagsiden vil fremover være skrevet af et panel af skribenter.

Bagtanken er, at det er fint og nødvendigt at diskutere med sine kolleger, men det kan også være velgørende med et indspark udefra. Fra en anden del af den sociale verden, hvor det socialpædagogiske område måske ser anderledes ud, og hvor den indsats, som Socialpædagogernes medlemmer yder, står i et andet lys.

Vi kalder den PRIK, fordi den både skal prikke og pirke til socialpædagogernes selvopfattelse. Provokerende, spidst og kærligt – og med den indsigt i og tilgang til den socialpædagogiske verden, som skribenterne hver især har.

Til hver PRIK er der et par spørgsmål, der skal udfordre og invitere til debat. Om et fagligt dilemma, til en social- eller velfærdspolitisk debat eller til en konkret problemstilling i mødet mellem samfundet og de borgere og brugere, socialpædagogerne tager sig af.

Og her starter debatten så. På vores hjemmeside – på adressen www.socialpaedagogen.dk/prik – kan læserne tage handsken op og skrive og diskutere det aktuelle indlæg – i denne udgave af Socialpædagogen er PRIK’en skrevet af velfærdsminister Karen Jespersen (V).

Mere debat er der også fremover i forhold til den bærende eller mest aktuelle historie, der som oftest pryder forsiden og fylder flere opslag forrest i bladet. Også den vil fremover indeholde et par konkrete spørgsmål, der skal vække til eftertanke og refleksion hos læserne. Og også her er det på nettet, debatten foregår. Efter netudgaven af historien er det muligt at debattere og diskutere med kolleger, ligesom de medvirkende i artiklerne indimellem vil deltage i debatten.

Som det fremgår, hænger det hele sammen med introduktionen af bladets nye hjemmeside. Socialpædagogens del af www. sl.dk har mest haft karakter af et elektronisk arkiv og med mulighed for at downloade det nye blad. Med vores nye hjemmeside bliver der langt flere muligheder – dels for den nævnte debat, dels på en række andre områder. Søgefunktionen er således forbedret, så man nu så at sige kan sammensætte sin egen netudgave af Socialpædagogen udelukkende med artikler om lige dét emne, man er interesseret i. 

Vores håb er, at de nye tiltag vil gøre fagbladet endnu mere relevant og brugbart, og at de vil ægge til mere debat – ikke bare i bladets spalter og på hjemmesiden, men også ude på arbejdspladserne – der hvor det hele foregår.

Så kom ind i debatten. 

 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Forbund og a-kasse