icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Samarbejde

Socialfaglig Branche har fået ny formand

Socialpædagogernes næstformand Benny Andersen ny brancheformand

Socialpædagogernes næstformand Benny Andersen er blevet valgt som ny formand for Socialfaglig BranchePosten blev ledig, da den hidtidige formand, socialrådgivernes formand Henning Breinholt døde tidligere på året.

Branchen blev oprettet den 1. januar 2007 af HK/Kommunal, Dansk Socialrådgiverforening og Socialpædagogerne, da det daværende Kommunale Kartel besluttede ikke længere at varetage denne opgave. Målet for branchen er at påvirke udviklingen på det socialpolitiske og velfærdspolitiske område mest muligt gennem fælles fremtræden.

Som et konkret eksempel på branchens arbejde offentliggjorde den i starten af året “10 bud på en god politik over for udsatte og anbragte børn og  unge”, som blev sendt ud til en skare af beslutningstagere i anledning af de stramme økonomiske budgetter.

Desuden deltager branchen i det såkaldte NoKS- samarbejde – det vil sige i Netværk om Konsekvenserne af Strukturreformen på social- og uddannelsesområdet, samt i arbejdet med kvalitetsreformen. 

Benny Andersen siger, at det er vigtigt, at de faglige organisationer på området går sammen om at synliggøre det særlige sociale område:

 -Det er helt nødvendigt, at vi  har denne stemme i den socialpolitiske og velfærdspolitiske debat. De borgere, som vores medlemmer arbejder med, har nemlig ikke selv ressourcer til at tale deres sag over for beslutningstagerne i Folketinget og i kommunerne.

 -Så derfor er det vigtigt, at vi har et fælles samarbejdsforum til at bidrage med at placere det særlige sociale område på den politiske dagsorden. Det bidrager Socialfaglig Branche blandt andet med, siger Benny Andersen.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Socialpolitik

Relaterede artikler