icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Personalepolitisk messe

Grib hverdagen i Bella Center

Det er nu tilmeldingen skal ske, hvis man vil opleve Personalepolitisk Messe i København den 12. januar 2010

  • Af Kurt Ladefoged
  • 21-2009 /

For nogle uger siden var det præsident Obama og IOC, der fyldte Bella Center i København. Den 12. januar har TR, ledere, MED-repræsentanter og SR chancen for at gøre det samme, når Det Personalepoli tiske Forum afholder Personalepolitisk Messe 2010 i det store center på Amager.

Temaet på messen denne gang er ‘Grib Hverdagen’ og handler om at skabe mere arbejdsglæde, trivsel og sundhed, medindflydelse på eget arbejde, rekruttering af nye medarbejdere og meget mere.

Derfor vil man på messen kunne opleve mennesker, der brænder for personalepolitik. Det sker i workshops, hvor de kommer og fortæller om, hvordan de har gjort på deres arbejdsplads for at skabe et godt arbejdsmiljø. Der vil også  være peptalks fra engagerede eksperter og oplæg fra kloge hoveder, der mere videnskabeligt afdækker hemmeligheden bag, hvad der skal til for at gribe hverdagen.

Socialpædagoger på messe
Socialpædagogerne vil have en stand på messen, hvor temaet er arbejdsglæde og synlighed,
og hvor man vil få lejlighed til at møde forbundets repræsentanter. Og en række socialpædagogiske arbejdspladser vil også være repræsenterede på workshops.

Det kan som eksempel dreje sig om følgende inden for:

Tema om sundhed og trivsel

  • A01 Bocenter Hedelund, Greve: Nye olympiske discipliner – om at skabe arbejdsglæde gennem skæve arrangementer og konkurrencer som ‘Optimist Legene’.
  • A03 Høskoven, Århus: Agent 00T – hvor trivselsagenterne er gået i aktion for at skabe debat om stress og få skrevet en trivselspolitik.
  • A04 Botilbud i Odense Kommune: Social kapital i højsædet – på arbejdspladser med høj social kapital har man bedre grundlag for at løfte kerneopgaven.
  • A09 Sønderparken, Syddjurs: Emma Gad – og vi gider også. Om takt og tone, når man tager glad mod en medarbejder, der kommer ind ad døren.
  • A20 Kofoedsminde, Rødby: Vold nej tak. Selv om Kofoedsminde er en institution for kriminelle udviklingshæmmede vil personalet overhovedet ikke acceptere vold.

Tema om medindflydelse på eget arbejde

  • B04 Tangkærcentret, Region Midtjylland: Orakel-runde i mulighedernes land. Om hvordan medarbejderne sætter ord på deres faglige hverdag.

Tema om kompetenceudvikling

  • E05 Høskoven, Århus: Hjernekabale – om at få efteruddannet personalet med den neuropædagogiske efteruddannelse på Høskoven, der er en institution for voksne hjerneskadede.

Pris og tilmelding
Prisen for at deltage på messen er 500 kroner og tilmelding sker på messens hjemmeside www.gribhverdagen.nu

Her kan man også se et mere detaljeret program for dagen. Sidste frist for tilmelding er den
29. oktober 2009.

Messens værter


Dagens vært er Det personalepolitiske Forum, som er et debatforum nedsat af Kommunernes Landsforening (KL), Danske Regioner og de ansattes forhandlingsfællesskab KTO. Formålet er gennem dialog og debat at inspirere de kommunale og regionale arbejdspladser til at sætte fokus på behovet for en aktiv og synlig personalepolitik.

Det kan man læse mere om på: www.personaleweb.dk

 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Arbejdsmiljø