icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Arbejdsmiljøpris

Edelsvej er Danmarks bedste

f:nyt - Bofællesskaberne Edelsvej i Esbjerg er kåret til den bedste offentlige arbejdsplads i Danmark – skarpt forfulgt af Socialpsykiatrien Lolland, mens Bofællesskaberne Ålunden tog prisen som næstbedste mindre arbejdsplads

  • Af Jens Nielsen
  • 24-2011 /

Der var grund at strække armene i vejret i Esbjerg, den tirsdag midt i november. En af byen arbejdspladser, Bofællesskaberne Edelsvej, blev kåret som Danmarks bedste offentlige arbejdsplads i den årlige konkurrence, der afholdes af det internationale research- og konsulentfirma Great Place to Work.

Edelsvej er et kommunalt døgntilbud til unge og yngre med psykiske funktionsnedsættelser og har godt 50 medarbejdere – og stedet er ikke uvant med at blive hædret. Sidste år fik Edelsvej en specialpris for mangfoldighed i samme konkurrence – foran giganter som ATP og Microsoft. Prisen fik stedet for sin særdeles aktive indsats for at integrere socialt udsatte på arbejdspladsen.

Men i år blev det altså til en førsteplads:

– Det er lykkedes os at skabe en kultur baseret på samarbejde, tillid, respekt og som følge deraf høj social kapital. De målrettede indsatser på at sikre medarbejderindflydelse, samarbejde og trivsel giver positive resultater i hele organisationen og kvalitet i kerneydelsen. Overskud ses også i den måde medarbejderne på Edelsvej hjælper og støtter hinanden på tværs af afdelinger. Et overskud, som kommer alle til gode og ikke mindst borgerne, skriver arbejdspladsen på sin hjemmeside efter kåringen.

Socialpædagogen har tidligere rapporteret fra Edelsvej i forbindelse med et projekt om handicap og seksualitet, som arbejdspladsen deltog i.

To andenpladser

Men ikke nok med, at Edelsvej blev kåret som Danmark bedste offentlige arbejdsplads. Andenpladsen tilfaldt en anden socialpædagogisk arbejdsplads, Socialpsykiatrien Lolland.

Her fik lederen Michael Christensen forrige år Kreds Storstrøms pris på indstilling fra sine medarbejdere, fordi han med medarbejdernes ord ‘ved selv at udvise stor medmenneskelighed og anstændighed har formået at ændre vores arbejdsplads fra at være en, vi pædagoger var ved at løbe skrigende bort fra, til at være en arbejdsplads, som vi i dag alle er stolte af’.

Socialpædagogen har tidligere bragt et interview med Michael Christensen og TR Susanne Rasmussen om ændringerne på arbejdspladsen.

Og der var endnu en andenplads til en socialpædagogisk arbejdsplads: I kategorien for mindre arbejdspladser var det nemlig den placering, som Bofællesskaberne Ålunden i Norddjurs Kommune fik i konkurrence med bl.a. it- og konsulentvirksomheder. 


Læs artiklen om Edelsvej via www.kortlink.dk/a28d. Læs artiklen om Socialpsykiatrien Lolland via www.kortlink.dk/a28c. Læs mere om social kapital på www.sl.dk/socialkapital

 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Arbejdsmiljø