icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Økonomi

Psykiatribrugere mellem to stole

Mange kommuner og regioner slås om at fordele ansvaret for behandlingen af psykisk syge. Det konkluderer Dagbladet Information på baggrund af en rundspørge blandt brugere og interviews med aktører på området – deriblandt Socialpædagogerne

  • Af Maria Rørbæk
  • 17-2011 /

Dobbeltdiagnosticerede og andre komplicerede psykiatribrugere falder i et tomrum mellem regioner og kommuner. Sådan lød kritikken den 1. august i Dagbladet Information, der blandt andet har gennemført en rundspørge blandt 100 tilfældigt valgte familier med psykiatribrugere i foreningen Bedre Psykiatri.

Af dem peger hver tredje specifikt på, at de oplever problemer med uenighed mellem kom muner og regioner om, hvem der skal tage sig af psykiatribrugerne.

Og den opfattelse deles af flere interesseorganisationer. Til Information siger formanden for SIND, Knud Kristensen:

– Man har gode tanker, men ikke ressourcer til at gøre det ordentligt, og derfor er der mange steder udbrudt krig mellem regioner og kommuner. Det gode ved strukturreformen er, at vi får en øget specialisering, der kan højne kvaliteten, men der er mange, der ikke lige passer ind og falder i hullet mellem de nye kommuner og regionerne. De dårligste, der lige nøjagtig ikke er dårlige nok til at blive indlagt, falder i.

Til Information siger Social­pædagogernes næstformand, Marie Sonne, at der er sket ‘et skred’:

– Man medicinerer for eksempel ADHD-diagnosticerede mere og mere, selv om vi ved, at der skal en adfærdsregulerende behandling ind over. Du skal jo stabilisere hele personens verdensbillede, og det gør man ikke ved at dope dem. 

 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Socialpolitik