icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Tæt på

Tina Olsen, socialpædagog, Næsbyvej 3-5

Jeg vil betegne det som en succes, når jeg kan se, at beboerne har deres drømme og mål for livet i behold på trods af diagnosen

  • Af Morten Haahr-Aasmul
  • 16-2013 /

Hvad er din kerneopgave?

Vi arbejder recovery-orienteret, det vil sige, at vi definitivt tror på, at beboerne kan komme sig. Derfor arbejder vi målrettet på, at beboerne kan komme ud af institutionssystemet på den ene eller den anden måde. Rent konkret tager vi beboeren ved hånden og ‘tør’ være der, når der opstår forhindringer, eller når beboeren har det svært i sit sind. Vores primære opgave er at ruste beboeren til en tilværelse uden for bostedet.

Hvornår vil du sige, at dit arbejde er en succes?

Når beboeren tør tale med os om sit liv – og siden, når beboeren opnår større selvværd. Jeg vil betegne det som en succes, når jeg kan se, at beboerne har deres drømme og mål for livet i behold på trods af diagnosen.

Hvorledes bruger du dine kompetencer i det daglige?

Ved at udvise respekt i forhold til den enkelte beboer. At få hverdagen til at hænge sammen, så den enkelte kan få en god tilværelse, også selvom diagnosen fylder meget. Det handler om at lære at leve med diagnosen og ikke at være diagnosen. Det bruger jeg mine kompetencer på i samarbejde med lederen og mine kolleger, hvor vi forsøger at strukturere en dagligdag for beboerne, der tager sit udgangspunkt i et normalt liv.

Hvad giver dig glæde i dit arbejde?

Det giver mig stor glæde, når jeg oplever engagement – når jeg oplever, at vi ‘tør’ være i direkte kontakt med beboeren og med hinanden. Det giver beboerne, men også deres pårørende, tryghed.


Målgruppen på Næsbyvej 3-5: Midlertidigt botilbud for psykisk sårbare personer i alderen 18-30 år.

 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Socialpædagogisk praksis, Forbund og a-kasse, TR og AMR