icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Ny pædagoguddannelse

Jeg vil gøre en forskel

Bestem dig for, hvad du vil i livet – og gå ud og gør det. Sådan lyder mottoet for Emil Blok Olesen, der bl.a. drømmer om at medvirke til bedre inklusion af mennesker med handicap

  • Af Maria Rørbæk
  • 17-2014 /

En af 24-årige Emil Blok Olesens venner har ADHD og svært ved at klare teknisk skole. Han er i praktik på en form for teknisk værksted, og der går det rigtig godt, men på skolen gik det skidt, indtil hans chef sagde: Ved du hvad, så tager jeg med dig i skole. For Emil Blok Olesen er chefen på værkstedet et forbillede. En mand, der gør en forskel for andre mennesker.

– For det er lige præcis det, jeg også vil i mit liv. Jeg har flere gange hørt et motto, som jeg nu har gjort til mit eget: Decide what to be and go be it. Eller på dansk: Bestem dig for, hvad du vil i livet – og gå ud og gør det. Nu har jeg fundet ud af, at det, jeg vil, er at gøre en forskel for andre mennesker, og så handler det om at gøre det, siger han.

Da Emil Blok Olesen sidste år blev færdig med HF, besluttede han sig for at gå i gang med pædagoguddannelsen.

– Jeg har altid haft nemt ved at omgås og forstå andre, og jeg har også rigtig tit fået at vide, at jeg skulle tage at arbejde med mennesker. Fx når vi har holdt fest i familien, og jeg har tumlet rundt med mine fem yngre søskende og alle de andre børn. Og da jeg så stod og skulle i gang med noget nyt i mit liv, stod tanken helt klar for mig: Jeg vil være pædagog.

Ud af isolationen

At han helst ville specialisere sig i socialpædagogik har Emil Blok Olesen længe vidst, men det har også været lidt svært at slippe tanken om de andre specialiseringer.

– Egentlig tænker jeg, at det også kan være meget godt at få nogle erfaringer fra fx en almindelig SFO, inden man fx arbejder i en special-SFO, siger han.

Præcis hvor og med hvem, Emil Blok Olesen i fremtiden kommer til at arbejde, er ikke så afgørende for ham. Bare han kan være med til at flytte noget i den rigtige retning.

– Fx så mennesker med handicap kan få en chance, ligesom min ven fik, da hans chef tog med i skole. Som pædagog vil jeg gerne arbejde for, at andre – uden for pædagogverdenen – kan tage handicappede ind. Det handler bl.a. om at medvirke til at skabe kontakter, så mennesker med handicaps ikke kommer til at leve i en isoleret verden. 

 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Uddannelse, Grunduddannelse, Studerende