icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close

TR er afgørende for fornyelsen

- Tillidsrepræsentanten (TR) er omdrejningspunktet for hele fagbevægelsens indsats. Derfor er det et utroligt godt valg, I har truffet om kongrestema. Jeg tror ikke, der er noget tidspunkt, hvor det er mere afgørende end netop nu.

  • Sådan sagde LO's formand Hans Jensen, da han holdt sin tale til SL's kongres.
  • 22-2002 /

- Tillidsrepræsentantens gamle rolle som kontrollør eksisterer selvfølgelig stadigvæk, men den er i vidt omfang blevet erstattet af rollen som sparrings- og samarbejdspartner i forhold til ledelsen. TR er samtidig fagforeningens repræsentant på arbejdspladsen og medlemmernes repræsentant i fagforeningen. Det er ikke nogen nem balancegang, men det er nødvendigt for vores demokrati, at det er sådan, sagde Hans Jensen.

- Til tankerne om forandring og fornyelse i LO, sagde Hans Jensen, at det man øver sig på, er at udfærdige et værdigrundlag for fagbevægelsens virke.

- Et sådant værdigrundlag for LO-fagbevægelsen og andre er ikke et arbejdsprogram. Det skal kunne holde længere end til den næste kongresperiode. Men det skal heller ikke være værdiløst pladder. Det skal være noget, jeres medlemmer og kolleger skal kunne genkende i vores handlinger.

- Vi har brug for et selvstændigt grundlag at agere på. Det også i lyset heraf, vi skal se forslaget om at stoppe støtten til Socialdemokraterne, sagde Hans Jensen.