icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close

Send dem ud på en øde ø

Det handler om de unge, som nogle ønsker sendt ud på en øde ø, andre at de sættes bag lås og slå og nøglen smides i havet.

De vilde unge, dem uden for rækkevidde, kaldes de. Men ikke af alle. I bogen "Inden for rækkevidde", der netop er udkommet, beskriver 21 socialarbejdere, hvorfor de har den modsatte opfattelse. Og hvordan de arbejder med disse unge.

- De meget udsatte har behov for at opleve, at den person, som de møder, ikke bare er der, fordi han eller hun er pædagog eller socialrådgiver. Men fordi den pågældende kan lide de unge, har lyst til at involvere sig i dem og lytte til deres behov. Derfor kan behandlere heller ikke sidde alene og definere en rigtig behandling. De unge skal gide en. Ellers nytter det ingenting, siger socialrådgiver Pia Damsgaard i bogen.

Alle medvirkende har flere års erfaring i arbejdet med udstødte kriminelle unge og utilpassede unge. Deres baggrund er dog meget forskellig. Blandt de 21 interviewede er der pædagoger, håndværkere, lærere, ingeniører og socialrådgivere og en enkelt pottemager. Fælles for dem er at de samtidig med bogens udgivelse afslutter den ét-årige efter/videreuddannelse "Udstødelse - unge med massive og komplekse problemer", som Socialpædagogen tidligere har omtalt.

Og fælles for dem er også, at de daglig kæmper mod opfattelsen af, at nogle unge er uden for pædagogisk rækkevidde. kab

Bogen "Inden for rækkevidde" er skrevet af den nu afdøde journalist Poul Majgaard og udgives på forlaget Børn & Unge, Pædagogisk Centrum, telefon 3537 0444. Den er på 250 sider og koster 249,- kroner.