icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Kommentar

Den bedste gave du kan få

Vi har råd til en offentlig sektor, som er sig sit ansvar bevidst. Og vi har rigeligt råd til velfærden - hvis vi ønsker den.

  • Kirsten Nissen forbundsformand, Mogens Seider næstformand, Benny Andersen næstformand, Kaj Frederiksen forbundskasserer
  • 26-2004 /

Julen er over os. Og i år bliver det en jul uden lige - i hvert fald når vi måler i kroner og øre.

Vi har råd til at spendere over 8 milliarder kroner på julen - på gaver, julestads og andesteg. Vi bruger næsten lige så mange kroner hvert år på tips og lotto. Og vi køber nye biler for over 30 milliarder kroner om året.

Vi har altså penge nok. Ifølge Verdensbanken er Danmark verdens 8. rigeste land målt efter bruttonationalindkomst pr. indbygger. Men når det gælder velfærdens fremtid opfører vi os, som var vi på fallittens rand.

Vi har råd til en offentlig sektor, som er sig sit ansvar bevidst. Og vi har rigeligt råd til velfærden - hvis vi ønsker den.

Det gør SL.

Vi ønsker os et Danmark, hvor det ikke er skattestoppet, som sætter tal på, hvor mange mennesker, vi har råd til at tage os af.

Vi ønsker os politikere, som ikke det ene øjeblik lover, at økonomien ikke skal bestemme barnets tarv. For så i næste åndedrag at ville spare flere hundrede millioner kroner på anbragte børn og unge.

Vi ønsker os en offentlig sektor, som tager hånd om de borgere, der har behov for en særlig indsats. Handicappede, psykisk syge, misbrugere og sårbare børn er vores fælles ansvar. Og det ansvar skal ikke privatiseres.

Vi ønsker os en socialt ansvarlig kommunalreform, som værner om årtiers viden og ekspertise i stedet for at lade den fosse ud af amter og institutioner. Vi får ikke et mere rummeligt samfund alene ved at trække børn, unge og voksne med sociale eller psykiske problemer ud af højt specialiserede tilbud.

Vi ønsker os en fremtid, hvor den sociale indsats ikke varetages af børsnoterede selskaber. Med kommunalreformen gøder regeringen jorden for en større udlicitering af velfærden til private. Men det bør være borgernes behov og ikke de private leverandørers, som afgør, hvordan vi indretter det sociale område.

Det nye år venter lige om hjørnet, og én ting ligger helt fast: Vi får et folketingsvalg. Hvis juleønskerne skal gå i opfyldelse, skal vi have en anden regering først. Det vil være den bedste gave, du kan få.

Godt Nytår.