icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Debat

Et frustrerende TR-Grundkursus

Peter Dammeyer Rosenholms Allé 1A 8260 Viby J (Modtaget d. 8.11.2005)

I dag har jeg været til TR-Grundkursus for nyvalgte tillidsrepræsentanter.
Underviserne var rigtig gode. De vekslede mellem formidling og samtale i den store gruppe og i mindre grupper. De gjorde i det hele taget meget for, at mødet blev spændende og at stemningen var god.

Der blev både under formidlingen og samtalerne i grupperne givet mange eksempler fra praksis. Disse praksiseksempler var hentet fra virkeligheden på amtets døgninstitutioner. Naturligvis – fordi SL jo primært er en fagforening for pædagoger ansat i amtet. For eksempel Indkaldelse til arbejde på en fridag. lange vagter i weekenden. problemer med besættelse at julens vagtplan. vagttillæg. osv. osv.

Som den eneste uddannede lærer, der tilmed arbejder på en skole, var det vildt frustrerende at deltage i kurset, fordi jeg enten skulle bruge en masse energi på at prøve at omsætte eksemplerne fra praksis til min virkelighed, eller fordi eksemplerne ikke sagde mig det mindste.

Jeg kan tænke mig, at SL arbejder for at lærermedlemmerne kan få lov til at blive medlem af en lærerforening, der taler ind i vores (læs lærernes) virkelighed.