icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Kommentar

Jobformidling giver bedre service

Måske skal en jobannonce formuleres mere direkte: Hvis kravet om fleksibilitet I virkeligheden betyder, at man skal kunne tage en nattevagt med kort varsel - var det måske en ide at skrive det

  • Af Kaj Frederiksen, forbundskasserer
  • 07-2005 /

Rundt omkring på arbejdspladserne genkender mange nok situationen: det er let nok at få ansøgere til et job. Men ind i mellem kniber det med at få de rigtige. Og at holde på dem er en anden sag.

Nyuddannede kan have svært ved at få foden inden for - samtidig med at garvede medarbejdere ikke kan komme på efteruddannelse, fordi det er svært at skaffe vikarer. Måske går du selv og er i tvivl om, hvilket job, der lige er dig?

Mange medlemmer ønsker, at SL skal gå aktivt ind i at formidle job. Vi ved, hvordan socialpædagoger tænker, vi kender de vilkår, de arbejder under og vi ved, hvordan det socialpædagogiske arbejdsmarked er skruet sammen. Det er indlysende, at SL kan spille en rolle, når medarbejdere og arbejdspladser skal finde hinanden.

Vi er nu halvvejs gennem et pilotprojekt om jobformidling i Storstrøms, Vestsjællands og Århus amter. I et lille års tid har SL's to jobkonsulenter samarbejdet med både medlemmer og arbejdspladser om at formidle job. Og erfaringerne peger fremad.

Såvel ledige som folk i arbejde får personlig, individuel rådgivning af SL's jobkonsulenter, der kender socialpædagogernes hverdag og har et godt netværk på arbejdsmarkedet. Jobkonsulenterne kan hjælpe med at kortlægge og udvikle den enkeltes kompetencer.

Samtidig hjælper jobkonsulenterne arbejdspladserne med at finde netop den medarbejder, de har brug for.

Måske skal en jobannonce formuleres mere direkte: Hvis kravet om fleksibilitet i virkeligheden betyder, at man skal kunne tage en nattevagt - med kort varsel - var det måske en ide at skrive det.

Støtte til jobrotation og efteruddannelse kan åbne døre for nyuddannede. Og virksomhedspraktik kan give ledige konkret erfaring fra nye arbejdsområder - og arbejdspladsen kan lære en kommende vikar at kende. Men mange arbejdspladser kender slet ikke mulighederne.

Med jobformidlingsprojektet kan SL spille en aktiv rolle på arbejdsmarkedet. Samtidig giver vi en bedre service til alle medlemmer.