icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Debat

Velkommen til Århus Kommune!

Af Verne Pedersen, Amtskredsformand, SL Århus (Modtaget 6.6.2006)

Velkommen til Århus kommune: Vi starter med at skære i jeres tilbud
Er det Århus Kommunes varme velkomst?

De svageste borgere og de nyeste medarbejdere bliver inviteret inden for af en kommune med spareknive i ærmet.
Århus Kommune skal spare på sine tilbud, og vil gøre det både på de nuværende og på de 50 nye, som kommer til næste år. Alene på de nye arbejdspladser foreslår man at spare 75 stillinger. Det får store konsekvenser for de svageste borgere – både her og nu og i fremtiden.

Hvis politikerne gennemfører de fore-slåede besparelser, betyder det, at kommunen straks fra starten forringer forholdene for de mest belastede og handicappede borgere: Børn, unge og voksne på døgn-

institutioner og i psykiatrisk behandling og handicappede børn, unge og voksne, som bor og arbejder på kommunens kommende tilbud.
Forringelserne gælder også de ca. 1.400 socialpædagoger, der arbejder dér, og – som nye undersøgelser viser – i forvejen har et særdeles belastende psykisk arbejdsmiljø.

Århus Kommune vil altså skære og spare på tilbud, som man endnu ikke kender, og hvor man derfor heller ikke ved, hvilke konsekvenser får for den enkelte borger.
Politikere bør altid tage ansvar for konsekvenserne af deres politik.

Socialrådmand Gert Bjerregård fra Venstre har udtrykt, at han er meget ked af besparelserne – og at det er borgmesterens ansvar.
Men: Det er hans egen forvaltning, der peger på spareforslagene, og det er hans egne partikammerater i den borgerlige regering, som har skabt denne økonomiske situation for kommunerne.

Jeg betragter det som et ikke særligt vellykket forsøg på at vaske hænder.
Helt grotesk bliver det, når kommunen fremlægger forslag for det dobbelte beløb. Så er der lagt op til, at borgerne skal slås om pengene i en alles kamp mod alle.

Det vil vi ikke være med til.
Vi kræver, at politikerne tager ansvaret, og vi opfordrer borgmester Nicolai Wammen til at kræve flere penge ved KL’s forhandlinger med regeringen.