icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Tornehøjgaard

Gladsaxe vil overtage bosted for misbrugere

Gladsaxe Byråd har besluttet at overtage Tornehøjgård, et bosted for misbrugere og socialt udstødte, hvis kommunen kan blive enig med Region Hovedstaden om de endelige betingelser

  • Af Kurt Ladefoged
  • 24-2007 /

Gladsaxe Byråd har netop besluttet at overtage den tidligere amtsinstitution Tornehøjgård. Det meddeler kommunen i en pressemeddelelse.

Tornehøjgård er et højt specialiseret, midlertidigt bosted for 20 aktive misbrugere, hvoraf nogle samtidig er psykisk syge. Det er mennesker, som er svære at rumme i andre sociale tilbud eller i deres eget lokalområde.

Institutionen har en belægning på 97 procent, og da de enkelte kommuner har meget få personer i denne målgruppe, vil der sandsynligvis fortsat være et stort behov for institutionen i fremtiden, mener kommunen. Gladsaxe Kommune har i forvejen overtaget en række sociale institutioner fra Københavns Amt i forbindelse med kommunalreformen. Derfor vurderer byrådet, at både Gladsaxe Kommune og Tornehøjgård vil have gavn af overtagelsen. De faglige kompetencer, som er samlet på Tornehøjgård, vil være et godt supplement til kommunens øvrige tilbud til socialt udstødte, psykisk syge og borgere med misbrugsproblemer. Samtidig vil personalet på Tornehøjgård have gavn af at blive en del af det faglige fællesskab, som Gladsaxe Kommunes øvrige institutioner på området rummer.

Nervøse for faglighed og efterværn Tornehøjgard har hidtil været en del af botilbuddet for hjemløse  Solvang i Glostrup. Ledelsen og medarbejderne på de to institutioner har blandt andet udtrykt betænkelighed ved om fagligheden og efterværnsindsatsen kan fortsætte, hvis institutionen bliver opdelt.

Gladsaxe Kommune anfører imidlertid i sin byrådsbeslutning, at man vil imødegå disse problemstillinger ved faglig sparring af lederne i netværk og et tæt samarbejde med Støtteteamet og Social- og Sundhedsforvaltningen i kommunen.  Læs mere om beslutningen på Gladsaxe Byråds dagsordenspunkt om Tornehøjgård på gladsaxe.dk/tornehoejgaard.

n

 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Socialpolitik