icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Dilemma

Hjælp mig: Mine kollegaer gør det for ringe

Hvad bør man som menig social-pædagog gøre, når man oplever, at kollegaer på et botilbud for udviklingshæmmede svigter deres opgave? Det spørgsmål vil socialpædagogen Hanne gerne have hjælp til at besvare

  • Af Maria Rørbæk
  • 11-2010 /

Engang imellem føler socialpædagogen Hanne, at hun medvirker i skjulte tv-optagelser fra botilbudet Strandvænget. TV-udsendelsen ‘Er du åndssvag’ fra 2007 gav indtryk af omsorgssvigt og kynisme overfor udviklingshæmmede beboere, der blandt andet blev skældt ud for at have tisset i sengen, og blev overladt til sig selv, mens personalet drak kaffe.

Den samme oplevelse har Hanne på sin arbejdsplads, der er et hjem for voksne udviklingshæmmede.

– Jeg oplever en kultur, hvor personalet sidder på kontoret og drikker kaffe og snakker med hinanden i stedet for at lave noget sammen med beboerne. Det betyder for eksempel, at når en beboer har hjemmedag, så indebærer hjemmedagen, at beboeren kan sidde alene på sit værelse og høre musik – for ellers skal personalet jo komme ud af kontoret, fortæller Hanne.

Da en beboer en dag kom til at tisse på gulvet, råbte en medarbejder ham ind i hovedet:

– Dit store svin! Du skal krafteddeme ikke tisse på gulvet.

– Efterfølgende gav lederen godt nok medarbejderen en påtale for sprogbrugen, fordi en ledsager havde hørt det og klaget – men medarbejderen er stadig ansat, og jeg synes, det siger meget om holdningen til beboerne, fortæller Hanne.

Dovne kollegaer

Flere gange har hun oplevet episoder med kollegaer, der sover i arbejdstiden – især på aften- eller nattevagter, men også om dagen.

– For at sige det ligeud synes jeg, at flere af mine kollegaer er dovne. Der er også nogle, der ønsker at snakke pædagogik og udvikling, men vi er i undertal. Når der kommer nye vikarer, starter de ansættelsen med masser af energi. Efter fjorten dage begynder de at klage over, at man ikke laver noget – og så falder nogle af dem desværre ind i rytmen, fordi laveste fællesnævner smitter, fortæller Hanne.

Hun har prøvet at tale med sin nærmeste leder om problemet, men der sker ikke rigtig noget. Hun har også forsøgt at tage det op på et personalemøde.

Nu har hun kontaktet Fagbladet Socialpædagogen for at prøve at sætte gang i en debat på Facebook.

For hvad bør hun egentlig gøre?

– Jeg synes, det er synd for beboerne, fordi de ikke får de tilbud, de har brug for – og jeg har ikke lyst til at skifte arbejde, selv om det måske nok ender med det. Hvad skal jeg gøre? Har andre erfaringer med, at kollegaerne ikke gør arbejdet ordentligt? Hvad har de gjort?

Vi åbner op for en debat om emnet på Face-book. Det er muligt at deltage anonymt ved at sende en mail til mrk@sl.dk

Hannes historie er anonymiseret – både af hensyn til Hanne og hendes kollegaer, der ikke skal føle, at de bliver hængt ud i deres fagblad.

 

Diskuter dilemmaet på facebook: Hjælp mig – mine kollegaer gør det for ringe


Har du selv erfaringer med kollegaer, der ikke gjorde arbejdet ordentligt? Hvad gjorde du? Hvad bør socialpædagogen Hanne gøre?

Deltag i debatten på facebook / se hvordan på www.sl.dk/facebook

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Voksenhandicap­området, Socialpædagogisk praksis