icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Døgninstitutioner

Det var en chance, jeg fik

I ny bog fortæller 11 unge om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv

  • Af Maria Rørbæk
  • 22-2010 /

På overfladen så Jeanettes hjem fint ud. Hun gik i smart tøj og på en af byens dyreste privatskoler. Men bag de gule mure i rækkehuset var hverdagen ikke så ordentlig og regelret.

– Min mor havde lange perioder, hvor hun var dybt deprimeret og drak virkelig meget. Det var typisk et par måneder ad gangen. Jeg så aldrig, at hun drak, men der lå masser af  spiritusflasker under sengen og alle vegne. Så var hun virkelig fuld, og i de perioder kunne hun overhovedet ikke holde styr på noget som helst.

Sådan fortæller Jeanette i bogen ‘Det var en chance, jeg fik’, der netop er udgivet af Socialpædagogerne.

Hun er en af 11 unge, der fortæller, hvad det har betydet for deres liv at blive anbragt på døgninstitution. For Jeanette skete det, da hun var 16 år og fortalte en pædagog i ungdomsklubben, hvordan det egentlig stod til derhjemme. Ulla var med det samme klar over, at Jeanette skulle hjemmefra, og hun brugte sine kontakter i kommunen til at finde en hurtig løsning: Døgninstitutionen Ny Møllegård.

– Da jeg kom, var det sådan, at jeg altid forsøgte at virke glad, når jeg var sammen med andre. Når jeg var ked af det, lukkede jeg mig inde. Og jeg havde også de tanker om, at jeg ikke var noget værd. De voksne på Ny Møllegaard fik mig til at forstå, at det var ok at være ked af det og også at vise det. De fik mig efterhånden også til at tro mere på mig selv – stille og roligt, fortæller hun.

Når Jeanette tænker tilbage, tænker hun, at en døgninstitution var den bedste løsning for hende.

– Det med, at der altid er nogen, at du aldrig er alene, at der er tid og opmærksomhed. Det betyder alt. Også det, at de voksne har forstand på det, de  arbejder med. De ved, hvordan de skal hjælpe sådan nogle som mig. 


‘Det var en chance jeg k’ koster 100 kroner og kan fås ved henvendelse til Socialpædagogerne, tlf. 7248 6000 eller mail sl@sl.dk

Relaterede artikler