icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Profeti

Hvem ku’? Kurt ku’!

Vi har en profet iblandt os. Det står klart her ved årets udgang – og dermed ved afslutningen på profe10, årets kåring af mere end almindeligt fremsynede medlemmer

  • Af Jens Nielsen
  • 25-2010 /

Han hedder Kurt – og selv om det ikke er et navn, der normalt forbindes med den branche, så er han altså profet. I hvert fald hvis man skal tro på nærværende fagblads profet-konkurrence som en seriøs og troværdig indikator for deltagernes profetiske evner. Og det skal man.

Og Kurt, der også lyder efternavnet Carlsen og er udstyret med det for årstiden så passende mellemnavn Juul, er ikke bare kvart- eller halv-profet. Næ, han er 100 procent profet:

Spåevnerne er i dysten blevet testet gennem ti spørgsmål om begivenheder i det snart udslukte år – og Profeten Kurt ramte plet i alle ti spørgsmål.

Så tillykke til Kurt Juul Carlsen fra Vanløse.

Vi havde ganske vist ikke udloddet nogen præmie, men for pokker, en vaskeægte profet må da fejres. Et par flasker er på vej til det, der så i hvert fald ikke er Vinløse.

Men hvordan gik det så de andre deltagere? Ja, uden at træde på nogen, der allerede nu må forventes at have kastet sig i støvet for Kurt, ja, så er han ikke bare den eneste, der har præsteret det – han er også op til flere spådomme bedre end den nærmeste profet-aspirant, som sniger sig op på otte pletskud.

Da vi jo lever i janteland, har vi på redaktionen også snaget i, hvem der har klaret sig dårligst. Og lad det være sagt med det samme: Ingen har ramt helt ved siden af. Lidt profet er man vel altid. Tre rigtige er den laveste score blandt deltagerne.

Men i den ende finder man også et interessant familieopgør mellem, hvad vi her på redaktionen skønner til at være mand og kone. Nu skal man som sagt ikke træde på nogen, der ligger ned, så vi nævner blot, at på en bestemt adresse i Nykøbing Falster er der plads til forbedring i næste års konkurrence – sådan lige meget plads hos begge ægtefæller... Men tag det fra den positive side: Spå I bare løs om, hvad I får i julegave. Der er kun en ganske lille chance for, at I regner den ud.

Fattige, ældre, ere – og så videre

Om besvarelserne kan man generelt sige, at sport og nationalfølelse er en farlig blanding. Stort set alle regnede med, at Danmark ville gå videre fra indledende runde ved fodbold-VM i Sydafrika i sommer. Det sørgede sønnerne fra Solens Rige som bekendt for, at vi ikke gjorde.

Mange havde til gengæld luret, at landet ville få ny socialminister i løbet af året, og at det – trods EU’s officielle fattigdomsår, ikke er blevet til  en officiel fattigdomsgrænse i Danmark. Til gengæld er der kommet flere fattige – og det er så regeringens måde at markere det år på.

Når det gælder forbundets indre linjer, havde mange luret, at forbundets Forretningsudvalg også efter kongressen i sidste måned ville bestå af lige dele mænd og kvinder, mens det vakte flere kvaler, når det kom til gennemsnitsalderen for de kongresdelegerede. Her skød de fleste på, at den ville falde, men den steg faktisk: Fra 50,6 år i 2008 til 51,2 i 2010.

Flere end halvdelen troede heller ikke på, at forbundet ville have flere medlemmer pr.1.12. i år end sidste år, men selvom det endelige tal for 1.12 i skrivende stund ikke foreligger, kan det konstateres, at det bliver højere end sidste år på samme tid. Ved udgangen af oktober var der 35.898 medlemmer, og det er 620 flere end sidste år.

Og flere, ja, mange flere ville også være pædagog: Ansøgningstallet til de pædagogiske uddannelser steg faktisk med 24 procent fra 2009 til 2010. Her var mange profetaspiranter en kende for pessimistiske i mavefornemmelsen.

At der så ikke blev indgået aftale om en overenskomst med KL på familieplejer-området, at der ikke blev truffet nogen folketingsbeslutning om en botilbudsreform, det havde de fleste så set i kortene.

Men lad det nu ligge, år 2010, det billige skidt, er snart brugt op. Op på hesten igen og fremad mod nye potentielle nederlag. Det er på tide at hvæsse fremtiden, slå over på det lange lys og så videre: I det kommende nummer af Socialpædagogen præsenterer vi Profet 2011. Gæt selv, hvor mange profetier der skal udsiges. 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Forbund og a-kasse