icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Socialpædagogisk hverdag

Glæde spreder glæde

En arbejdsdag på aktivitets-, undervisnings- og oplevelsescenter Nyholm i Randers

  • Af Hanne Sørensen Smith
  • 25-2010 /

Glæde spreder glæde, og arbejde er sagen. Så enkel fremstår tilværelsen på aktivitets-, undervisnings- og oplevelsescenter Nyholm i Randers. 123 medarbejdere tørner dagligt ind på et af de mange værksteder eller deltager i aktiviteter eller undervisning. Og der er ventelister efter forårets besparelser. Så helt så enkel er tilværelsen selvfølgelig ikke, men alligevel.

Faktisk har Nyholm så flot et samarbejde med erhvervslivet, at 30 af medarbejderne går på arbejde i ekstern beskyttet beskæftigelse via virksomheders partnerskabsaftaler med Nyholm. Hjemme på Nyholm sørger 16 ansatte og en studerende for sammenhæng i produktionen og tilbud om aktiviteter og uddannelse sammen med to administrative medarbejdere og en leder.

– Vi bliver mødt om morgenen af livsglæde uden filter. Vi har humoren meget med, og den sorte humor kan også være nødvendig. Det er dejligt at kunne gå hjem på et godt grin, siger Liselotte Østergaard, der er værkstedsassistent på systuen.

Og det var præcis det med glæden, Liselotte Østergaard ville give videre, da hun i foråret indsendte et billede til Socialpædagogens fotokonkurrence om arbejdsglæde. Hun vandt. Og præmien var et besøg af en rigtig fotograf.

Han fik også ‘en god oplevelse af at være på job’ på Nyholm. ‘Man bliver jo glad i låget af sådan en dag’, meddelte han efterfølgende.

Download fotograf Søren Kjeldgaards fotoreportage her 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Socialpædagogisk praksis, Arbejdsmiljø