icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Studerende

Kære pædagoger

f:nyt - Pædagogstuderende sender åbent brev til pædagogerne om overenskomstforhandlingerne

  • Af Lone Marie Pedersen
  • 11-2010 /

Pædagogstuderendes Studieorganisation (PLS) er ikke glad for at være med i overenskomstforhandlingerne i 2011 og skriver i et åbent brev til pædagogerne, at de lønnede praktikker burde være fjernet.

Men det er ikke sket. Regeringen ville ikke ofre den nødvendige økonomi, som skulle til for at fjerne den lønnede praktik, skriver PLS og fortsætter.

– Vi ønsker, at de lønnede praktikker bliver SU-finansieret. Vi skal som studerende ikke indgå i normeringen. Uddannelse skal i fokus, og de studerende skal sikres et godt læringsmiljø i praktikken med tid til fordybelse og kritisk refleksion. Indtil de lønnede praktikker bliver fjernet må vi arbejde for at disse forbedringer sker i de lønnende praktikker.

Med det åbne brev ønsker de pædagogstuderende at appellere til de faglige organisationer om støtte:

– Den eneste måde, de studerende kan få forbedret  deres overenskomst på, er ved, at Socialpædagogerne og BUPL fører vores krav med til forhandlingsbordet. Da vores overenskomst skal forhandles som en del af overenskomsterne for de to organisationer.

De studerende skriver videre, at der ved overenskomstforhandlingerne i 2008 stort set ingen forbedringer kom for de studerende, da alle regnede med, at de lønnede praktikker ville blive fjernet.

– Derfor er der ved de kommende overenskomstforhand-linger i 2011 stort behov for at forbedre de pædagogstuderendes løn, vilkår og studiemæssige forhold under praktikken. 

Og brevet slutter med en opfordring til pædagogerne og deres faglige organisationer:

– Vi håber I som de pædagogstuderendes kommende kolleger vil være med til at sørge for, at de studerende får de bedst mulige vilkår i praktikken. Lige så vel som de pædagogstuderende vil være med til at kæmpe for, at I pædagoger får den bedst mulige overenskomst.

De pædagogstuderendes krav til overenskomstforhandlingerne er:

1.000 kroner mere om måneden. Ingen alenevagter. Seks timers studieforberedelsetid pr. uge. Uddannede vejledere.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Uddannelse, Grunduddannelse