icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close

Sundhedsfremme for socialpædagoger

Ny masteruddannelse i sundhedsfremme henvender sig blandt andet til socialpædagoger, der vil styrke sundheden for fx udviklingshæmmede, misbrugere eller udsatte børn og unge

  • Af Maria Rørbæk
  • 11-2012 /

Uligheden i sundhed skal mindskes. Det er et af de store mål med RUC’s nye masteruddannelse i sundhedsfremme, der blandt andet henvender sig til socialpædagoger, socialrådgivere og skolelærere.

Uddannelsesleder Sine Lehn-Christiansen mener, at sundhedsfremmeprojekter bør være bredere og i højere grad inkludere det sociale område, fx i relation til skole, bolig og arbejdsmarked. På uddan-nelsen bliver man blandt andet klædt på til at kunne arbejde med mere deltagerinddragelse, ligesom der lægges op til større lydhørhed over for borgernes egne behov.

– I dag laver man ofte nogle tilbud, som mest af alt appellerer til dem, der godt kan i forvejen. Det handler om at nå de grupper, som har brug for det. En sundhedsbus er et fint eksempel på et forsøg på at være inddragende – problemet er bare, at mange ikke har brug for at komme ind i en bus og få målt deres blodtryk og få at vide, at de ryger og drikker for meget. Det ved de godt. Men de skal måske ind i bussen og have nogle tilbud om fx nogle sociale aktiviteter. Masteruddan-nelsen er for folk, der både har en bacheloruddannelse som fx en pædagoguddannelse og minimum to års erhvervserfaring, og det er meningen, at man skal arbejde med udgangspunkt i sin egen praksis.


Læs mere på www.kortlink.dk/azgb

 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Uddannelse