icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Faglig forskel

Dorte kunne blive på trods af dårlig ryg

TRE SPØRGSMÅL TIL TILLIDSREPRÆSENTANTEN

Fortæl en historie, hvor du gjorde en forskel som tillidsrepræsentant?

For nylig opdagede jeg en mærkelig lampe på værelset hos en af vores udviklingshæmmede beboere, der er meget tunghør. Da jeg trykkede på en knap blinkede lampen, og beboeren smilede. Det viste sig at være en lysringeklokke, så beboeren kan se, når vi kommer ind til hende – og slipper for forskrækkelsen over, at der pludselig står en person tæt på. Min kollega Dorte havde fået ideen, og da jeg roste hende for den, tænkte jeg samtidig på, hvor skønt det er, at Dorte stadig er hos os. For halvandet år siden var hun nemlig meget ked af det, fordi vores forstander  havde foreslået, at hun eventuet kunne flytte og få andre arbejdsopgaver. Begrundelsen var hendes dårlige ryg, som hun har fået på grund af en arbejdsskade på Jupitervej, og hun bad mig hjælpe som tillidsrepræsentant.

Hvad var grunden til at det lykkedes?

Der er flere grunde til, at Dorthe har kunnet beholde sit arbejde på Jupitervej på trods af sin dårlige ryg. Fx har hun fået en skammel, som hun sidder på, når hun hjælper beboerne i tøjet, og når hun er sygemeldt på grund af ryggen, får arbejdspladsen refunderet sygepengene fra dag ét. Som tillidsrepræsentant har jeg deltaget i de fleste sygesamtaler, og jeg har nok især været en psykisk støtte. Eksempelvis sagde jeg, at forstanderen måske bare mente det med de andre arbejdsopgaver som et tilbud – ikke et krav. Jeg har også talt med Dorthe om, at hun ikke skal have dårlig samvittighed over at sygemelde sig, og at alle kollegaer synes, det er i orden. Samtidig har jeg gennem hele forløbet været i dialog med såvel Dorte som forstanderen og også drøftet muligheden for hjælp fra Kreds Lillebælt – men det blev aldrig nødvendigt. 

Hvad er det bedste og det sværeste ved at være tillidsrepræsentant?

Det bedste er, at jeg får indsigt og indflydelse. Det sværeste er, når jeg skal bruge tid på mine opgaver som tillidsrepræsentant samtidig med, at mine kollegaer har meget travlt. Så føler jeg mig splittet.

Blå bog


Navn: Anne Mette Mikkelsen

Alder: 47 år

Funktion: Tillidsrepræsentant og socialpædagog

Arbejdsplads: Jupitervej Bo-Fællesskab

Tillidsrepræsentant siden: 2003

Lønnede timer som tillidsrepræsentant: 5 timer om ugen

Faglig uddannelse: Cirka otte faglige kurser

 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Forbund og a-kasse, Mød et medlem, Artikelsamlinger