icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Faglig forskel

En hård start

TRE SPØRGSMÅL TIL TILLIDSREPRÆSENTANTEN

  • Af Maria Rørbæk
  • 15-2012 /

Fortæl en historie, hvor du gjorde en forskel som tillidsrepræsentant?

Som nyuddannet tillidsrepræsentant blev jeg for godt et år siden kastet ud i det: Der var store besparelser på vej, og det kunne ikke undgås, at vi skulle sige farvel til nogle medarbejdere. Jeg vidste, at det ville blive rigtig hårdt og for mig var spørgsmålet: Hvordan bliver det så lidt hårdt som overhovedet muligt? Åbenhed er vigtigt for at mindske utrygheden, og det gjorde jeg ledelsen opmærksom på. Jeg kontaktede også min kreds for at få råd og for at være sikker på, at alt det formelle var i orden sådan, at opsigelsesfristerne fx blev overholdt – og det blev de. Og så prøvede jeg at være der for de to kollegaer, der blev sagt op. Jeg var med til den samtale, hvor de fik beskeden, og her lagde jeg vægt på, at de altid kunne kontakte mig. Samtidig foreslog jeg dem at booke en tid hos en af Socialpædagogernes jobkonsulenter, der blandt andet kunne hjælpe med at kigge fremad og fx orientere om dagpengeregler. Begge sagde ja tak til at jeg tog med til det første møde med jobkonsulenten. Ellers kan man godt føle sig meget alene og forvirret i sådan en situation. Jeg ville selvfølgelig ønske, at jeg kunne have gjort meget mere, men jeg fik en tilbagemelding om, at jeg havde været en støtte.

Hvad var grunden til at det lykkedes?

Min ledelse bakkede op. De var også interesserede i, at jeg var med på banen, for når det nu ikke kunne være anderledes, ønskede de også, at forløbet blev så godt som muligt. Og så var det godt, at jeg bad om hjælp hos kredsen – og fik den.

Hvad er det bedste og det sværeste ved at være tillidsrepræsentant?

Det værste er, at jeg ikke kan gøre noget ved besparelserne, der både berører beboere og kollegaer. Det er svært, når nogen spørger mig: Kan det passe, at vi ikke skal være flere på arbejde, og jeg må svare: Ja, det passer desværre. Det bedste er, at jeg trods alt har muligheden for at prøve at ændre noget til det bedre.

Blå bog


Navn: Lena Bugge

Alder: 45 år

Funktion: Tillidsrepræsentant og socialpædagog

Arbejdsplads: OK-fonden Enghaven, som er et socialpædagogisk bosted

Tillidsrepræsentant siden: 2010

Lønnede timer som tillidsrepræsentant: Ca. 2 timer om ugen

Faglig uddannelse: Har taget TR-uddannelsen samt kursus om psykisk arbejdsmiljø