icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Opholdsstedsområdet

Overenskomsten er hjemme

f:nyt - Mindstelønssatser er ude af overenskomsten, og pensionsvilkårene bliver bedre

  • Af Lone Marie Pedersen
  • 07-2012 /

Socialpædagogerne har den 2. marts indgået forlig med Dansk Erhverv om fornyelse af opholdsstedsoverenskomsten. Forliget er indgået med udgangspunkt i de resultater, der er opnået på normallønsområdet.

– Det har ikke været en stor ramme. Forliget har været præget af den økonomiske krise, så der har ikke været en masse penge at fordele til lønstigninger. Men vi kan være tilfredse med aftalen, fordi vi har fået nogle forbedringer på tryghedsområdet, siger Socialpædagogernes næstformand Pernille Christoffersen.

Hun fremhæver, at Socialpædagogerne fik sit krav om, at mindstelønssatserne udgår af overenskomsten igennem. Herefter vil overenskomsten ikke indeholde lønsatser:

– Det er interessant, fordi mindstelønssatserne har givet det udseende af at være en discountløn. Ved at tage det ud, fjerner vi det indtryk.

Det er også værd at nævne, at Socialpædagogerne fik gennemført sit krav om, at pensionsvilkårene i forbindelse med barsel bliver forbedret.

Overenskomsten på det private område omfatter omkring 1.200 medlemmer på private opholdssteder og botilbud samt pædagogisk vikaroverenskomst, som Socialpædagogerne har forhandlet sammen med BUPL og FOA. 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Opholdssteder, Forbund og a-kasse, Overenskomster og aftaler