icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Familieplejere

Ankestyrelsen skal undersøge sager om samarbejdsproblemer

På baggrund af bogen ‘Svigtet ingen vil se’, der er skrevet af to familieplejere og udgivet af Socialpædagogerne, vil socialministeren nu have Ankestyrelsen til at undersøge sager om samarbejdsvanskeligheder

  • Af Maria Rørbæk
  • 14-2013 /

Hvor tit sker det, at en plejefamilie bliver opsagt på grund af samarbejdsvanskeligheder? Og hvilke problemer ligger typisk til grund?

De spørgsmål vil socialminister Karen Hækkerup (S) have Ankestyrelsen til at undersøge efter, at en række hovedsageligt anonyme familieplejere har fortalt, hvordan kommuner fjerner – eller truer med at fjerne – plejebørn, når plejefamilierne kræver mere i løn eller ytrer sig negativt.

– Jeg synes ikke, kommunerne kan leve med den mistanke, der nu bliver sagt i det offentlige rum. En mistanke om, at kommunerne tager børnene som gidsler i nogle af de stridigheder, de har med plejefamilierne, sagde Karen Hækkerup i et indslag i TV2 Nyhederne.

Indslaget tog udgangspunkt i bogen ‘Svigtet ingen vil se’, der er skrevet af familieplejerne Joan Schroeder og Elin Søndergaard og udgivet af Socialpædagogerne med forord af formand Benny Andersen.

Ugentlige henvendelser

I bogen fortæller 50 anonyme familieplejere om deres vilkår, og i tv-udsendelsen stod Joan Schroeder selv frem og fortalte, hvordan hun ikke længere kan være plejemor for sit eget barnebarn. Ifølge hende selv, fordi hun har en strid kørende med kommunen.

I indslaget sagde Socialpædagogernes formand, Benny Andersen:

– Jeg kan bare konstatere, at for alt for mange familieplejere, er det en meget usikker hverdag, hvor de skal kæmpe og være utrygge om de får løn, om de bliver sagt op, og om deres børn, får den hjælp de har brug for. Vi får ugentligt henvendelser fra familieplejere, som har noget af samme historie.


Indslaget blev bragt den 15. juni. Se det på www.kortlink.dk/cm28

 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Familieplejere, Børn og unge