icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Kommentar

Demokrati starter med dig

Hvordan kan vi være med til at præge den politiske dagsorden – lokalt og nationalt – sådan, at vi får sat fingeraftryk der, hvor vi skal? Jo, der er jo nok at tage fat på!

  • Af Kaj Skov Frederiksen, forbundskasserer
  • 19-2013 /

Så blev det efterår med et slag. Og dermed tid til kredsenes generalforsamlinger. Vi plejer i forretningsudvalget på denne plads at opfordre medlemmer til at deltage i generalforsamlingerne. Det gør jeg også i år! Mød op og deltag i den debat, der er på generalforsamlingen i din kreds. Det er en fantastisk mulighed som medlem for at få indflydelse på, hvad din kreds og dit forbund har på dagsordenen. Og desuden en god mulighed for at møde andre socialpædagoger til en fælles snak om fag og faglighed.

I år er det ekstra vigtigt, at I deltager. For i år er der valg i kredsene. Og det er jo for alvor en mulighed for at gøre sin demokratiske indflydelse gældende i sin fagforening.

Det er jo altid spændende med valg. Set fra min stol er det glædeligt, at der er nogen, der stiller op til de vigtige poster og vil tage den politiske tørn. Men det vil være endnu mere glædeligt, hvis valget bliver fulgt og får deltagelse af så mange af jer som muligt. Og det gælder ikke mindst den debat, et valg medfører.

For ud over at sørge for, at vores medlemmer får de bedste arbejdsforhold, løn og ansættelsesvilkår, så er det er jo det, arbejdet i en fagforening dybest set handler om: At skabe et fagligt fællesskab, hvor man kan samles og drøfte det, der sker i det faglige arbejde.

Jeg kan af gode grunde ikke sige så meget om, hvad der vil blive diskuteret i de enkelte kredse. Men de beretninger, jeg har læst, vidner om, at der er godt gang i den ude i landet. Vi har – igen – haft et år med besparelser på det sociale område, vi har skullet være med til at løfte og implementere væsentlige lovændringer og -processer, og vi kan nu se frem til kommunal- og regionsvalg midt i november.

Og hvad betyder alle disse ydre påvirkninger for vores arbejde? Hvordan holder vi skruen i vandet og sikrer et ordentligt arbejdsmiljø? Hvordan gør vi politikerne og den almindelige befolkning opmærksomme på vores arbejdsområde og synliggør den indsats, der ydes på de socialpædagogiske arbejdspladser hver dag? Og hvordan kan vi være med til at præge den politiske dagsorden – lokalt og nationalt – sådan, at vi får sat fingeraftryk der, hvor vi skal? Jo, der er jo nok at tage fat på!

Jeg håber, at mange af jer vil gøre brug af generalforsamlingerne, og at de bliver spændende og fulde af livlig og faglig debat. Det er vigtigt for vores organisation. Så jeg håber, at jeg møder rigtig mange af jer ude i landet på de generalforsamlinger, jeg skal deltage i.