icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Ricky-John-Molloy-af-Liam-B.jpg
KV 2017

Valgløfter på handicapområdet forpligter

Mere end 3.000 kandidater tog Socialpædagogernes kandidattest. Mange lovede at prioritere det socialpolitiske område. Nu skal ord blive til handling

2.572 kommunalvalgskandidater og 480 regionalvalgskandidater gennemførte Socialpædagogernes socialpolitiske kandidattest op til kommunal- og regionsvalget den 21. november. 27.770 danskere tog testen og fandt dermed frem til den kandidat, de ville stemme på.

Nu er stemmerne gjort op. Nye såvel som kendte kommunalpolitikere står klar til at trække i arbejdstøjet i landets byrådssale, og borgmestrene er udpeget.

I kandidattesten svarede langt hovedparten af kandidaterne, at de vil prioritere socialområdet de næste fire år, og at handicapområdet er kernevelfærd på lige fod med ældreområdet og sundhedsområdet. Det forpligter, understreger forbundsformand Benny Andersen.

– Borgerne har talt og valgt de kandidater, de stoler på. Nu er det så kandidaternes tid til at bevise, at det, de har svaret, ikke bare var tomme valgløfter. Visionerne og løfterne skal realiseres og gøre en forskel ude i kommunerne. Og dét holder vi øje med, for det er afgørende, hvem der sidder ude i byrådene og prioriterer, hvilken indsats der skal laves i forhold til handicapområdet, siger han.

Socialpædagogerne er nu i gang med at skabe sig et overblik over sammensætningen af de nye byråd og de valgte politikeres ståsted inden for de områder, som er vigtige for forbundets medlemmer.

Mød Kim, Liam og Helene  

Op til valget har vælgerne kunne møde tre borgere - Kim, Helene og Liam - som hver især fortæller deres historie i tre korte film på Facebook.

Filmene sætter fokus på, at mennesker med handicap er kernevelfærd. De er nået ud til omkring 550.000 mennesker, som blev opfordret til at tage Socialpædagogernes kandidattest – og finde den kandidat, der prioriterer socialområdet.

Du kan stadig nå at se de tre film her:

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Forbundsnyheder, Voksenhandicap­området