icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
sparegris1128x600.gif
Økonomi

Lønningsposen er lidt tungere i april

Dit årlige ferietillæg bliver udbetalt sammen med din løn for april måned. Samtidig udløber det gamle ferieår med april, så vær opmærksom på om du har ubrugt ferie

Når du får udbetalt din løn for april måned, løber der lidt flere penge ind på kontoen end normalt. Du får nemlig dit ferietillæg udbetalt med april-lønnen. Ferietillæg er de penge, du får udbetalt i maj måned i takt med, at det nye ferieår starter - som en form for tilskud til ferien.

Ferietillæg er ikke det samme som feriepenge. Ferietillægget beregnes som en nærmere bestemt procentdel af den sædvanlige løn. For offentligt ansatte er ferietillægget 1,95 pct. af din løn. Er du privatansat, er det 1 pct.

Du kan tjekke ferietillægget på din lønseddel.

Feriedage til gode

1. maj udløber det gamle ferieår. Hvis du har ferie, som du ikke har brugt, så husk at aftale med din arbejdsgiver, hvordan de afvikles eller overføres.

6. ferieuge kan udbetales

Den 6. ferieuge kan man få udbetalt som løn. Men det skal som regel være aftalt på forhånd. Nogle kommuner/regioner har en regel om, at man skal give besked allerede senest den 1. oktober, hvis man ønsker den 6. ferieuge udbetalt. Den 6. ferieuge udbetales med maj-lønnen.

Læs mere om ferie på sl.dk

 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Forbund og a-kasse