icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Money.jpg
Ferie

Måske har du lønkroner til gode

Har du været forhindret i at holde ferie, fordi du har været på barsel eller pga. sygdom? Så kan du måske have penge til gode. Flere ansatte har nemlig ikke har fået afregnet såkaldt særydelser, når de har fået udbetalt tilgodehavende ferie

Hvis du har været forhindret i at afholde ferie fx på grund af barsel eller sygdom, så har du mulighed for at få udbetalt tilgodehavende ferie. Udbetalingerne vil typisk finde sted i forlængelse af hovedferieperiodens udløb (med oktoberlønnen) - eller efter udløb af ferieåret (med junilønnen).

Men når der udbetales tilgodehavende ferie eller 5. ferieuge, så skal der også afregnes særydelser. Og det har nu vist sig, at en del ansatte ikke har fået disse særydelser, fordi de kommunale og regionale lønsystemer ikke beregner særydelser ved udbetaling af tilgodehavende ferie. Derfor kan du muligvis have lønkroner til gode.

Både KL og Danske Regioner har meldt ud, at de ikke har mulighed for at identificere de ansatte, der kan have løn til gode. Derfor opfordrer vi dig hermed til at tjekke din lønseddel, hvis du har fået udbetalt ferie – og meget gerne helt op til ti år tilbage.

Hvis du mener, at du har et lønkrav i forbindelse med ferie, du ikke har afholdt, bedes du kontakte din kreds.

Eventuelle spørgsmål kan rettes til juridisk konsulent i Socialpædagogerne, Cathrine de Voss, på cdv@sl.dk

 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Forbund og a-kasse