icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
KampagneStart_beskåret.jpg
OK 2018

Nu er OK-afstemningen åben: Sådan stemmer du

Urafstemningen om resultatet af OK 2018 er nu skudt i gang. Du skal bl.a. stemme om din løn og pension de næste tre år. – Jo flere, der stemmer, jo større gennemslagskraft har vi i de næste forhandlinger, siger Benny Andersen

De offentligt ansatte er nu endelig nået til den store finale i forhandlingerne om nye overenskomster for de næste tre år – nemlig urafstemningen om resultaterne.

Socialpædagogernes medlemmer kan nu stemme om de overenskomstaftaler, der er indgået. Afstemningen lukker 3. juni kl. 23.59. 

Du kan tilgå afstemningen via det brev, du har modtaget i e-Boks mellem 22. og 24. maj.

Når du stemmer, deltager du automatisk i lodtrækningen om en iPad Pro.

Hvem kan stemme?

Husk, at det kun er offentligt ansatte medlemmer af Socialpædagogerne, der har stemmeret i denne omgang. 

De privatansattes overenskomst skal først forhandles i 2020. Derfor har du ikke stemmeret som privatansat.

Er du familieplejer, er du heller ikke berettiget til at stemme. Forhandlingerne om deres løn- og arbejdsvilkår kører nemlig i et spor for sig. 

Som pensionist eller efterlønner har du heller ikke stemmeret.

Alle stemmer tæller

Fra forbundsformand Benny Andersen lyder der en stor opfordring til medlemmerne om at gøre brug af retten til at stemme om de nye overenskomster.

– Arbejdsgiverne har igennem hele det her OK-forløb fået syn for, at vi har kraft i os, når vi står sammen. En høj stemmeprocent vil sende et stærkt signal til arbejdsgiverne om, at det gør vi fortsat, og det bliver vi ved med, siger han.

Ifølge Benny Andersen vil en høj stemmeprocent give Socialpædagogerne et vigtigt rygstød til de næste forhandlinger:

– Jo flere, der stemmer, jo større gennemslagskraft har vi i de næste overenskomstforhandlinger, hvor vi skal bygge videre på de resultater, vi har opnået her.

Sådan stemmer du

  • Alle aktive medlemmer, der har stemmeret, kan tilgå afstemningen direkte.
  • Alle stemmeberettigede vil modtage et afstemningsbrev i e-Boks i perioden fra 22. til 24. maj. I brevet er der også et link til afstemningssiden. Du skal bruge dit NemID til at stemme.
  • Hvis du er studerende og medlem af PLS, kan du kun tilgå afstemningen via det link, du får i e-Boks. Du får en personlig pinkode, som du skal bruge til at logge ind og stemme med.
  • Hvis du ikke har NemID, modtager du et brev med posten.
  • Modtager du ikke et brev i e-Boks senest den 24. maj og mener, der er sket en fejl, kan du kontakte vores hotline på tlf. 72 48 60 80.
  • sl.dk/urafstemning kan du få svar på relevante spørgsmål om urafstemningen og læse om de nye overenskomstaftaler.

 

Lønstigninger i sigte

Socialpædagogernes hovedkrav om at give mærkbare lønstigninger til de offentligt ansatte er blevet opfyldt i forhandlingerne, og netop derfor anbefaler Benny Andersen og resten af Socialpædagogernes hovedbestyrelse, at medlemmerne stemmer ja til resultatet.

– Det er det bedste resultat på lønnen i 10 år. Da vi spurgte medlemmerne, hvad de helst ville have denne gang, så hørte vi løn, løn og mere i løn. Med den her aftale får alle en pæn reallønsfremgang, siger Benny Andersen.

Alle offentligt ansatte får en lønstigning på mellem 6,07 og 6,8 pct. over de næste tre år. Er du socialpædagog i en basisstilling på det kommunale eller regionale område, vil du i 2020 tjene ca. 2.400 kr. mere om måneden end i dag. Beløbet er inklusive pension.

– Jeg er også stolt af, at vi har sikret, at der fremover vil være parallelitet mellem lønudviklingen på det private og offentlige arbejdsmarked, og at vi med en ny pulje til ligeløn har taget det første principielt vigtige og historiske skridt hen imod et mere retfærdigt arbejdsmarked med ligeløn mellem de traditionelle mande- og kvindefag, siger han.

Resultatet af Socialpædagogernes urafstemning bliver offentliggjort 4. juni.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Forbundsnyheder, Overenskomst