icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
FANER_SL.jpg
OK 2018

Så er alle OK-forligene i hus

Socialpædagogernes egne forhandlinger med arbejdsgiverne er nu endeligt afsluttet på både kommunernes, regionernes og statens område. Dermed er alle overenskomstaftalerne i hus. Se, hvad du får ud af dem

Da de overordnede forhandlinger sluttede sidst i april efter mange dage og nætter i Forligsinstitutionen, gik de såkaldte organisationsforhandlinger i gang.

Ud af den samlede økonomiske ramme på 8,1 pct., som blev aftalt i de overordnede forhandlinger, er der afsat en mindre del – 0,35 pct. – til organisationsforhandlingerne. Her forhandler fagforeninger hver især med arbejdsgiverne om grundløn, pension, efteruddannelse mm., som specifikt gælder for de enkelte faggrupper som fx socialpædagoger, værkstedsassistenter osv.

I Kristi himmelfartsferien kom Socialpædagogerne i mål med forhandlingerne på både statens, regionernes og kommunernes område – og dermed er alle de nye overenskomstaftaler for de næste tre år i hus.

Se, hvornår I skal stemme om aftalerne

I organisationsforhandlingerne blev bl.a. aftalt forbedringer af grundlønnen og en pensionsforhøjelse, som kommer oveni de generelle lønstigninger, som blev aftalt i det overordnede forlig.

Få et samlet overblik over aftalerne, og se, hvad de betyder for dig:

For kommunalt ansatte

For regionalt ansatte

For statsansatte

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Forbundsnyheder, Overenskomst