icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
pexels.com_blue_pills_B.jpg
Børn og unge

Rod i medicinen på anbringelsessteder

Styrelsen for Patientsikkerhed har afsløret alvorlige problemer med medicin på døgninstitutioner og opholdssteder. Socialpædagogerne opfordrer til bedre procedurer og opkvalificering af medarbejdere.

Gammel medicin blandet sammen med ny, forkert antal piller i doseringsæsken og medicinlister, der ikke stemmer med lægens anbefalinger.
Det er ifølge DR bare nogle af de problemer, som Styrelsen for Patientsikkerhed er stødt på, siden de sidste år begyndte at føre tilsyn med bosteder for udsatte børn og unge.
Ud af de 29 anbringelsessteder, der har fået et tilsynsbesøg, har 16 fået et påbud, hvilket altså er lidt mere end halvdelen.
Chef for tilsyn og rådgivning i Styrelsen for Patientsikkerhed, Charlotte Hjort, siger til DR:
- Det er et højt tal i forhold til mange andre områder. Vi ser, at der har været en manglende forståelse for, at man havde sundhedsfaglige funktioner.

Brug for opkvalificering
Socialpædagogernes næstformand, Verne Pedersen, er glad for, at problemerne kommer frem i lyset.
- Det skal bare blive bedre, siger hun.
På kort sigt opfordrer hun hvert enkelt opholdssted og døgninstitution til at se på deres egne procedurer for medicinhåndtering. Er der noget, de hver især kan gøre bedre? På lidt længere sigt mener hun, at der er behov for fælles retningslinjer for medicinhåndtering - gerne udarbejdet i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed.
- Og så er der også behov for opkvalificering af det pædagogiske personale, der skal håndtere medicinen, siger hun.
Socialpædagogerne har endvidere gennem længere tid opfordret til, at medicinhåndtering bliver en del af pædagoguddannelsen på den social- og specialpædagogiske specialisering.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Forbundsnyheder