icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
skattesmæk.jpg
skat

Undgå skattesmæk næste år

Er du steget i løn, gået på efterløn eller har du fået nyt job i år, så er det en god ide at justere din forskudsopgørelse fra Skat, så du undgår et skattesmæk

Her i november har du fået din forskudsopgørelse fra Skat. Forskudsopgørelsen er en form for løbende budget over din indkomst og skat for året. Den kigger fremad og viser din forventede indkomst og fradrag mv. for næste år. 

Hvis der sker ændringer i din økonomi, bør du rette forskudsopgørelsen, så du løbende betaler den rigtige skat. På den måde kan du undgå et skattesmæk til foråret.

Nyt job?
Hvis du har fået nyt job og din løn enten er steget eller faldet, bør du rette din årsopgørelse. Måske har jobskiftet også betydning for dit kørselsfradag. Hvis du har mere end 12 km til din arbejdsplads kan du få kørselsfradrag.

Skift i livet?
Hvis du begynder eller stopper med at få SU, hvis du går på pension, efterløn eller er blevet arbejdsløs har det også betydning for din forskudsopgørelse.

Det gælder også hvis du fx starter egen virksomhed, sælger bolig, eller bliver gift eller skilt. Måske har du optaget lån eller ændret boliglån og betaler mere eller mindre i rente – det kan du også med fordel rette i forskudsopgørelsen.

Retter automatisk skattekort
Når du retter din forskudsopgørelse, retter du også dit skattekort, som automatisk bliver sendt til fx din arbejdsgiver, SU eller dit pensionsselskab.

Budget vs regnskab
Forskudsopgørelsen er som sagt Skats bud på dit budget for næste år. Du kan derfor rette den løbende, hvis der opstår ændringer i løbet af året.Til marts får du din årsopgørelse for 2018, hvor du kan se, hvad du reelt har tjent i løbet af 2018. Man kan sige, at årsopgørelsen er dit regnskab for året, der er gået, mens forskudsopgørelsen er budget for året, der kommer.

Hjælp til forskudsopgørelsen
Har du brug for hjælp til at gennemskue din forskudsopgørelse, kan du ringe til Skat på tlf. 7222 2828 eller nå dem på deres chat: www.skat.dk/forskud. Prøv eventuelt Skats fradragsvejleder – et værktøj, der giver information om hvilke fradrag, der kan være relevante for dig.

Du kan se og rette din forskudsopgørelse på skat.dk

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Forbundsnyheder, Pension