icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Fif_fra_juristen_1128x600px_72dpi.jpg
Fif fra juristen

Dækning af udgifter til ferie

Vi vil gerne på charter med vores tre plejebørn i sommerferien, men det er ikke muligt pga. økonomi. Sådan skriver en familieplejer i facebook-gruppen for Socialpædagogernes familieplejemedlemmer. Læs hvad juristen fortæller om regler for udgifter til ferie

’Hej plejefamilier. Får I dækket jeres ferie omkostninger af kommunen? Vi vil gerne på charter med vores 3 plejebørn i sommerferien, men det er ikke muligt pga økonomi...
Hvordan gør I?’
Sådan lyder et spørgsmål i facebookgruppen ’Familieplejer – medlem af Socialpædagogerne.’ Svarene fra de andre familieplejere i gruppen viser, at der er store forskelle mellem kommunerne. Nogle får ikke en krone. Andre får et ferietilskud på fx 3.500 eller 5.000 kroner pr. plejebarn.
Desværre har du som familieplejer som udgangspunkt ikke krav på at få dækket de ekstra udgifter ved at tage plejebarnet med på ferie. Du har kun krav på at få dækket kost og logi, som når I er hjemme. Men det er et spørgsmål om en individuel forhandling – eller i nogle tilfælde et spørgsmål om kommunens egne retningslinjer – og nogle familieplejere får dækket en del af ekstraudgifterne til ferie.
Som det også gælder i forhold til andre omkostninger forbundet med plejebarnet, er du bedst stillet, hvis du laver en aftale om dækning af udgifter til ferie, inden du underskriver kontrakten.
Socialpædagogerne anbefaler, at du stiller en betingelse om, at såfremt du skal holde ferie med plejebarnet, skal kommunen dække de faktiske omkostninger.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Familiepleje