icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Birgitte-Korsgaard-1128x600.jpg
Vederlag

Hjælp fra Socialpædagogerne gjorde forskellen

Da familieplejer Birgitte Korsgaard pludselig fik halveret sine vederlag, tog hun en konsulent fra Socialpædagogerne med til forhandling i kommunen. Det var en kæmpe hjælp, fortæller hun

Helt ud af det blå modtog familieplejer Birgitte Korsgaard en dag en mail fra en sekretær i Sønderborg Kommune. Birgitte Korsgaards plejebarn var lige fyldt 18 år, men der var ikke tale om en fødselsdagshilsen. Tværtimod.

 - Sekretæren skrev, at nu, hvor vores plejebarn var fyldt 18 år, ville vores vederlag blive halveret fra seks til tre. Vi har haft vores plejebarn, siden hun var ni år. Vi har altid fået seks vederlag, og hun er jo ikke pludselig blevet dobbelt så nem, bare fordi hun er fyldt 18 år, siger Birgitte Korsgaard.

Hun var allermest overrasket over, at mailen kom helt uden foregående dialog med kommunen.

- Jeg skrev til kommunen, at det forstod vi intet af, og at vi da som minimum troede, at vi skulle have en forhandling om det, inden vores løn blev ændret, siger hun.

Ikke til at rokke
Derefter blev Birgitte Korsgaard og hendes mand indkaldt til forhandling hos Sønderborg Kommune.

- Men det fik vi absolut intet ud af. Der var reelt ikke tale om en forhandling, for de fastholdte, at vi kun skulle have tre vederlag fremover, og det var ikke til at rokke ved, fortæller hun.

Derfor tog Birgitte Korsgaard kontakt til en faglig konsulent hos Socialpædagoger. Da konsulenten henvendte sig til Sønderborg Kommune, blev de inviteret til endnu en forhandling.

- Det gjorde en kæmpe forskel, at vi pludselig havde fagforeningen med til forhandling. Det endte med, at vi kunne få fire vederlag. Selvom vi har været i det her gebet i 25 år, så havde vi aldrig nogensinde selv fået forhandlet det resultat hjem. Dertil fik vi lov til at få seks vederlag i de tre måneder, fra vores plejebarn blev 18 år, og til selve forhandlingen fandt sted. Det lykkedes udelukkende, fordi vi havde Socialpædagogerne i ryggen, siger Birgitte Korsgaard.

Læs hvordan du selv kan få hjælp til din ansættelse. 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Familiepleje