icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
CB-1128x600.jpg
Familieplejere

Mødested vil skabe venskaber

Socialpædagogernes initiativpulje har sendt 5.000 kr. afsted mod Fole Forsamlingshus ved Gram. Her har to familieplejere skabt et mødested, hvor plejebørn kan danne venskaber på tværs

To familieplejere skabte for et år siden Mødestedet, der har fokus på plejebørn og et mål om at skabe relationer imellem dem.

- Plejebørn føler ofte, at de er noget særligt, og det er mange af dem også. Det er måske ikke altid lige nemt for dem at knytte venskaber med andre, men når plejebørn møder plejebørn, så har de en fællesnævner, og det går helt fantastisk, fortæller familieplejer Anna Maria Rohde, der fik ideen til Mødestedet sammen med en kollega.

Fire gange årligt mødes plejefamilierne fra Haderslev Kommune i Fole Forsamlingshus ved Gram til arrangementer som Halloween, julefrokost og fastelavnsfest. Mødestedet har søgt om og fået bevilliget 5.000 kr. fra Socialpædagogernes initiativpulje, som skal bruges til at få en klovn eller tryllekunstner ud at optræde til høstfesten, som bliver holdt sidst i september.

Et frirum for plejefamilierne
Det er de to familieplejeres håb, at de trygge rammer i Mødestedet kan hjælpe plejebørnene til at skabe venskaber indbyrdes.

- Men i det hele taget er Mødestedet et frirum for os alle. Det er ikke altid så enkelt at tage plejebørn med ud i det offentlige rum til arrangementer eller ud at spise på restaurant, så på den måde er Mødestedet også et sted, hvor de kan øve sig i at komme ud og være sammen med andre, siger Anna Maria Rohde.

Mødestedet har planer om at holder fire årlige arrangementer, og indtil videre er initiativet blevet rigtig godt modtaget. Typisk møder der mellem 45-65 personer op.

- Vi er blevet bekræftet i, at vi har ramt et behov hos plejefamilierne. Samtidig har opbakningen fra lokalsamfundet været overvældende. Udover pengene fra initiativpuljen, er der bl.a. blevet doneret spil til Mødestedet og gaver og mad til vores julefrokost fra virksomheder og privatpersoner, fortæller Anna Maria Rohde.

Sådan søger du selv initiativpuljen.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Familiepleje