icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Untitled-2.jpg
Det jeg ser

Christian fik mig til at reflektere

Socialpædagogerne Lasse Kiesbye og Christian Mattsson har været kollegaer på det socialpsykiatriske bosted Hedehyblerne i Esbjerg

  • Lasse Kiesbye
  • 10-2019 /

Lasse Kiesbye om Christian Mattsson

Jeg savner kollegaskabet med Christian, for han fik mig altid til at reflektere over min egen faglige praksis. Vi arbejdede med psykisk syge unge, og hvis der fx havde været en konfliktsituation, var han rigtig god til at spørge ind. Det var ikke fordi, vi havde god tid
– men vi gav os god tid. Først lod han mig genfortælle, hvad der var sket, mens han lyttede på en meget rolig måde. Og så stillede han fagligt nysgerrige spørgsmål: Hvorfor gjorde du egentlig sådan? Var der noget, du kunne have gjort anderledes? Nogle gange gav han mig også direkte feedback. Fx kunne han sige: ’Godt tænkt! Godt gået!’ Eller komme med konkrete forslag til noget, jeg kunne gøre anderledes. For nogle måneder siden skiftede jeg job til behandlingspsykiatrien, men jeg prøver at bære noget af kulturen videre fra mit samarbejde med Christian. Jeg vil gerne selv være den, der spørger nysgerrigt ind til andre.