icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
cb_truslerb.jpg
Arbejdsmiljø

Socialpædagoger overfaldet af tæskehold

Fire mænd er sigtet efter overfald ved opholdssted. Socialministeren vil hurtigst muligt indkalde Socialpædagogerne og andre organisationer for at drøfte forebyggelse og hjælp

Fire unge mænd er varetægtsfængslet og sigtet for et overfald ved opholdsstedet Svennebjerggaard i Odense.
Fyens.dk skriver, at de fire mænd på mellem 18 og 22 år ifølge sigtelsen var blevet tilkaldt af en 13-årig dreng, som havde været fastholdt af en af de pædagoger, der senere blev overfaldet.
- I forbindelse med episoden skulle den 13-årige dreng ifølge sigtelsen have udtalt, at denne ville 'blive hævnet', og kort efter midnat dukkede de fire mænd så op ved institutionen, hvor de overfaldt de to pædagoger – blandt andet med et baseballbat, skriver Fyens.dk.

Minister indkalder til møde
Da nyheden blev offentliggjort reagerede socialminister Astrid Krag (S) hurtigt med en kommentar på Twitter:
- Helt uacceptabelt og forfærdeligt. Ingen skal leve i frygt, når de er på arbejde. Vil hurtigst muligt indkalde LOS (Landsforeningen for sociale tilbud, red.) Socialpædagogerne, FADD (Foreningen af Døgn- og Dagtilbud for udsatte børn og unge, red.) og andre relevante organisationer til møde om, hvordan vi forebygger og hjælper.
Socialpædagogernes formand, Benny Andersen, takker på Twitter ministeren for den hurtige reaktion og skriver:
- Vi kan og skal ikke acceptere, at det skal være farligt at gå på arbejde.

 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Forbundsnyheder, Forbund og a-kasse, Arbejdsmiljø