icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Socialpolitik

Minister lover penge til handicapområdet

Før interviewet spurgte fagbladet Socialpædagogen medlemmer af Facebook-gruppen ’Socialpædagog til socialpædagog’, hvad de ville spørge socialministeren om. Vi tog et spørgsmål med. Her er Astrid Krags svar

Maibritt Schmidt: Hvad er visionen for voksenhandicapområdet? Skal det være et socialpædagogisk fagområde eller opbevaring?

Astrid Krag: Den kommunale kernevelfærd er blevet underfinansieret gennem en årrække. Og det gør ondt på mig, at ellers fagligt stolte og engagerede medarbejdere fortæller, at de går hjem med en knude i maven, fordi det har mindet mere om opbevaring end en fagligt funderet sikring af borgernes livskvalitet. Vi har forpligtet os på at dække demografien helt overordnet set. Nu skal vi jo forhandle med kommunerne og med partierne om finansloven, men man vil kunne mærke, at der er kommet en socialdemokratisk regering. Og når kommunerne bliver sikret de penge, så giver det bedre rum til at prioritere handicapområdet.

Vi skal også kigge mere grundlæggende på området. Er der de rigtige kvalifikationer de rigtige steder? Der skete en afspecialisering med strukturreformen, men der sker også en utilsigtet afspecialisering, fordi de pressede kommuner trækker borgerne hjem. Der har vi brug for en bredere analyse af behovene og ressourcerne på området – og ikke kun i regionerne.

 

 

 

 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Socialpolitik