icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
frank.jpg
Det jeg ser

Laks fra dronningens lager

Mike Tarp Iversen og Frank Nilsen er socialpædagoger på 4’eren i Bofælles­skaberne Edelsvej i Esbjerg Kommune – et botræningstilbud for unge voksne med autismespektrumforstyrrelser

  • Mike Tarp Iversen, fagkoordinator Borger & Arbejdsmarked, Udviklingscenter Esbjerg
  • 12-2019 /

Mike Tarp Iversen om Frank Nielsen

Frank er et godt eksempel på, at relationsarbejdet er lige så vigtigt som forudsigelige strukturer, hvis man vil sikre tryghed og udvikling for personer med autismespektrumforstyrrelser. Frank og jeg var på sheltertur med en gruppe unge voksne, som er i botræning. Turen havde fast madplan, og normalt kan ændringer i den skabe konflikter. Men da rejerne blev erstattet med laks, var der ingen, der kommenterede på det – udover at det smagte godt. For Frank gik forrest og kommenterede entusiastisk, hvor lækkert det så ud. Han kunne være kommet med sin forforståelse af borgerne og have undskyldt ændringen, fordi han ved, de normalt reagerer på det. Men han serverede laksen, som kom den fra dronningens lager. Han gik ind og tilbød andre perspektiver. En sheltertur er ikke det, man anbefaler til autister. Men hverdagens belastningsgrad var væk, og vi så dem rumme hinanden meget mere og behøvede ikke mentalisere for dem i samme grad. De tog en ferie fra deres ritualer.

Læs hele Mike Tarp Iversens kronik om relationens betydning for autismespektrumforstyrrelser

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Socialpædagogisk praksis