icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Benny_2_farve_1128x600.jpg
Kommentar

Må du frit vælge fagforening?

På spørgsmålet om, hvorvidt man frit må vælge, om man vil være medlem hos os, er JA det både hurtige og korrekte svar. Men det allerførste valg, man skal træffe, er, om man overhovedet skal være medlem af en fagforening. Og dernæst hvilken

Socialpædagogerne har medlemsfremgang, og vi har ikke brug for alternative metoder – som de meget omtalte fra lufthavnen – for at få folk ind til os. Men jeg vil også godt slå fast, at det selvfølgelig både er lovligt og rigtigt – både moralsk og kollegialt – at man ude på arbejdspladserne tager en snak med en kollega, der ikke er medlem af fagforeningen.

Det er også både lovligt og rigtigt at sige, at I forventer, at kollegaen bliver medlem hos den fagforening, der laver aftaler og overenskomster. Altså en rigtig fagforening, hvor vi har tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter, der hver dag løser opgaver for kollegaerne og fælles­skabet. Og hvor vi har aftaler og overenskomster med arbejdsgiverne, der sikrer alle.

Vi har lokale fagforeninger, der rykker ud når det er nødvendigt. Vi har et unikt fagligt fællesskab. Vi har en lønforsikring. Vi hjælper folk i job, når de bliver arbejdsløse. Vi hjælper, hvis man får en arbejdsskade, og har en kompetencefond, der kan hjælpe med efteruddannelse. Og alt det er jo kun muligt på grund af fagforeningen.

Benny Andersen

forbundsformand Socialpædagogerne

 

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Forbund og a-kasse