icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
FerieCamp0011-toppic.jpg
På Ferie Camp laver deltagerne lejre og bor sammen i store og små grupperinger. ’Jeg er helt blown-away over den energi, der er mellem mennesker her. Det er folk, der ofte er alene til hverdag og ikke har så mange succesoplevelser. De highfiver og tiljubler hinanden i et omfang, der virkelig rører mig. Det er så livsbekræftende’, siger socialpædagog Ulla Holm Faaborg, som var med i en uge som frivillig.
Frivillighed

Villig til at gøre en forskel

De frivillige spiller en afgørende rolle i afviklingen af Ferie Camp i Randers, som er et årligt ferie-tilbud for socialt udsatte og deres børn. Socialpædagogerne Kate Dyg Johansen og Ulla Holm Faaborg brugte en uge af deres sommerferie på at hjælpe til

  • Tor Birk Trads (1) / Foto: Tor Birk Trads
  • 12-2019 /

Indre glæde: Socialpædagog Kate Dyg Johansen tager sit frivillig-badge på og gør sig klar til sin vagt ved stigegolf-posten, en af de mange forskellige discipliner. Det er tiende gang, hun er frivillig på Ferie Camp. ’Jeg oplever en enorm taknemmelighed på pladsen. Det giver mig en glæde indeni, som jeg kan trække frem til hverdag. Jeg bliver bare vildt glad, når jeg tænker tilbage på campen i løbet af året’, fortæller hun.
Indre glæde: Socialpædagog Kate Dyg Johansen tager sit frivillig-badge på og gør sig klar til sin vagt ved stigegolf-posten, en af de mange forskellige discipliner. Det er tiende gang, hun er frivillig på Ferie Camp. ’Jeg oplever en enorm taknemmelighed på pladsen. Det giver mig en glæde indeni, som jeg kan trække frem til hverdag. Jeg bliver bare vildt glad, når jeg tænker tilbage på campen i løbet af året’, fortæller hun.
Udvikling: Jam-teltet er proppet med stolte forældre, der ser deres børn optræde til Børne MGP. Socialpædagog Kate Dyg Johansen har været med så mange gange, at hun genkender deltagerne og kan følge folks udvikling år efter år. ’Det gør mig stolt på deres vegne, når jeg ser, hvordan de kommer igennem og videre fra svære tider’, siger hun.
Udvikling: Jam-teltet er proppet med stolte forældre, der ser deres børn optræde til Børne MGP. Socialpædagog Kate Dyg Johansen har været med så mange gange, at hun genkender deltagerne og kan følge folks udvikling år efter år. ’Det gør mig stolt på deres vegne, når jeg ser, hvordan de kommer igennem og videre fra svære tider’, siger hun.
Eftertanke: Dennis Thomsen sidder med sin søn Emil og lytter til livemusik i fællesteltet inden sengetid. En stund, der sætter tankerne i gang hos socialpædagog Ulla Holm Faaborg: ’Det er dejligt at se familier uden så meget overskud i hverdagen have tid til hinanden i trygge rammer. Det sætter tingene i perspektiv at møde så mange forskellige skæbner, og jeg bliver mindet om, at mine børn og jeg, vi har det altså godt’, siger hun.
Eftertanke: Dennis Thomsen sidder med sin søn Emil og lytter til livemusik i fællesteltet inden sengetid. En stund, der sætter tankerne i gang hos socialpædagog Ulla Holm Faaborg: ’Det er dejligt at se familier uden så meget overskud i hverdagen have tid til hinanden i trygge rammer. Det sætter tingene i perspektiv at møde så mange forskellige skæbner, og jeg bliver mindet om, at mine børn og jeg, vi har det altså godt’, siger hun.
Teltliv: Socialpædagog Ulla Holm Faaborg har sine to børn med og sover i telt ligesom de fleste andre frivillige. ’Det er en meningsfuld måde at holde ferie på, som også udvider børnenes horisont. Og der er masser af aktiviteter for ungerne at give sig til’, siger hun.
Teltliv: Socialpædagog Ulla Holm Faaborg har sine to børn med og sover i telt ligesom de fleste andre frivillige. ’Det er en meningsfuld måde at holde ferie på, som også udvider børnenes horisont. Og der er masser af aktiviteter for ungerne at give sig til’, siger hun.
Aktiv ferie: Sport og konkurrence er en væsentlig del af Ferie Camp. Muligheden for at dyrke sport sammen giver deltagerne mulighed for at føle sig som del af et fællesskab og udvikle nye relationer og roller.
Aktiv ferie: Sport og konkurrence er en væsentlig del af Ferie Camp. Muligheden for at dyrke sport sammen giver deltagerne mulighed for at føle sig som del af et fællesskab og udvikle nye relationer og roller.
Kontakt: ’Til hverdag sidder jeg i en koordinerende stilling og har ikke så meget borgerkontakt. Det får jeg her,  og det er super dejligt’, fortæller socialpædagog Ulla Holm Faaborg, som i år er afsted for første gang på Ferie Camp. Her samler hun spørgeskemaer ind på teltpladsen. 80 pct. af gæsterne skal udfylde spørgeskemaet, for at Ferie Camp fortsat kan finansieres med fondsmidler.
Kontakt: ’Til hverdag sidder jeg i en koordinerende stilling og har ikke så meget borgerkontakt. Det får jeg her, og det er super dejligt’, fortæller socialpædagog Ulla Holm Faaborg, som i år er afsted for første gang på Ferie Camp. Her samler hun spørgeskemaer ind på teltpladsen. 80 pct. af gæsterne skal udfylde spørgeskemaet, for at Ferie Camp fortsat kan finansieres med fondsmidler.
Aftenkaffe: Ulla Holm Faaborg (tv) og Kate Dyg Johansen nyder aftenkaffen med socialrådgiver Katja Have Lundbøl (th). ’Det er spændende at udveksle erfaringer med andre frivillige, der også arbejder med det sociale område men med en anden faglighed, siger Kate Dyg Johansen.
Aftenkaffe: Ulla Holm Faaborg (tv) og Kate Dyg Johansen nyder aftenkaffen med socialrådgiver Katja Have Lundbøl (th). ’Det er spændende at udveksle erfaringer med andre frivillige, der også arbejder med det sociale område men med en anden faglighed, siger Kate Dyg Johansen.
Puslespil: Ved de tre gratis hovedmåltider, som er en del af ferieopholdet, spiser de ca. 1.700 gæster og 120 frivillige i det store spisetelt. Ferie Camp er et stort logistisk arbejde at gennemføre, og det kan kun lade sig gøre takket være de mange frivillige kræfter.
Puslespil: Ved de tre gratis hovedmåltider, som er en del af ferieopholdet, spiser de ca. 1.700 gæster og 120 frivillige i det store spisetelt. Ferie Camp er et stort logistisk arbejde at gennemføre, og det kan kun lade sig gøre takket være de mange frivillige kræfter.

Ferie og fællesskab

Ferie Camp i Randers er en årlig lejr for socialt udsatte og deres familier. Formålet er, at de får en god ferieoplevelse og får skabt et positiv socialt netværk. Lejren arrangeres af Landsforeningen af Væresteder.

Frivillige er altafgørende for, at Ferie Camp kan gennemføres. De frivillige er bl.a. med til at udlevere mad, afvikle aktiviteter og bemande samaritteltet.

De fleste frivillige har en uddannelssmæssig eller personlig tilknytning til det sociale område.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Socialpædagogisk praksis