icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Benny_2_farve_1128x600.jpg
Kommentar

2020 skal blive de udsatte børns år

Da statsministeren i sin nytårstale talte både længe og levende om udsatte børn, blev det startskuddet til en helt ny politisk dagsorden på anbringelsesområdet. Og ærligt talt: Stort hurra for det. Det var sørme også på tide

Hendes ord var ikke bare en skåltale, for kort efter lancerede regeringen et par udspil på området i en ny Barnets Lov. Heldigvis er Socialpædagogerne på radaren her, og jeg har ærligt talt ikke tal på, hvor mange gange jeg er blevet interviewet om vores politik og holdninger på området.

Men skulle jeg sammenfatte dem, så er vores budskaber her:

  • Godt med fokus på, at anbringelse ikke nødvendigvis skal være den allersidste løsning.
  • En anbringelse kan være det mest forebyggende for nogle børn.
  • Barnets stemme er helt afgørende.

’Arbejdet er i gang. Og vi skal skubbe på for at sikre, at år 2020 bliver et vendepunkt for de udsatte børn.’

Benny Andersen, forbundsformand

Næste store skridt er at få kastet politisk lys på, at kvaliteten i anbringelsestilbuddene skal op. Det er helt afgørende, at der er den nødvendige faglighed, og at der er nok uddannet personale på døgninstitutioner og opholdssteder. Og det er afgørende, at familieplejere klædes på til opgaven, har de nødvendige faglige forudsætninger – og ikke mindst ordentlige løn- og ansættelsesvilkår.

Men arbejdet er i gang. Og vi skal skubbe på for at sikre, at år 2020 bliver et vendepunkt for de udsatte børn.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Socialpolitik, Børn og unge