icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Jette-blå-baggrund.jpg
#socialpædagog

Jeg lægger vægt på relationsarbejdet

Jeg hedder Jette Parnset og er socialpædagog og TR på Høvejen – et bosted for borgere med udviklingshæmning

  • / Foto: Privat
  • 03-2020 /

De borgere, jeg arbejder med, er i alderen 18-30 år og har forskellige diagnoser såsom ADHD, Downs syndrom og autistiske træk. De er generelt meget selvhjulpne, men har brug for støtte i dagligdagen.

I mit arbejde lægger jeg vægt på relations­arbejdet. De unge kalder mig typisk Jette-mor eller Jette-skrap, fordi de kender mig så godt. Jeg giver mange krammere og forsøger altid at være nærværende og tydelig i mit arbejde. Humor spiller også en særlig rolle. Jeg oplever mange gange, at en svær situation kan løses op, hvis jeg møder den unge med humor.

Er der en ung mand, som har haft en rigtig dårlig dag, så ved jeg ofte, hvordan jeg skal tackle ham. Det kan være, at jeg ikke skal gå efter ham, men lade ham komme til mig. På den måde viser jeg, at jeg kan rumme hans følelsesmæssige udbrud.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: Socialpædagogisk praksis, Mød et medlem, Artikelsamlinger