icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
DianaOK21.jpg
OK21

Mere i løn og større fokus på fagligheden

OK21: Både socialpædagogernes løn og arbejdsvilkår skal have et løft, hvis det også fremover skal lykkes at tiltrække dygtige socialpædagoger til arbejdspladserne, mener Diana Diemer Rasmussen

- Det er vigtigst for mig, at vi får forhandlet en højere løn til de kommende overenskomstforhandlinger. Vi skal have en ordentlig løn for vores arbejde, og desværre er vi jo et af de områder, hvor der er sket allermindst lønmæssigt, siger socialpædagog Diana Diemer Rasmussen, der arbejder på et botilbud for handicappede i Guldborgsund Kommune.

Men hun håber også, at der vil komme fokus på efteruddannelse:

- Det er vigtigt, at vi får mulighed for at efteruddanne os, så vi kan få nogle mere specialiserede tilbud. Der skal mere fokus på den socialpædagogiske faglighed, så det bliver mere tydeligt, at vi ikke bare kan erstattes af ufaglært arbejdskraft, siger hun.

Derudover er det vigtigt, at der bliver gjort op med alle deltidsstillingerne.

- Det er et meget stort problem, at der nærmest kun bliver slået deltidsstillinger op. Hvis man vil rekruttere dygtige socialpædagoger, skal man kunne tilbyde en fuldtidsstilling og nogle ordentlige vilkår, siger Diana Diemer Rasmussen.

OK-forhandlinger 2021

Få et samlet overblik over OK21 her

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: OK 2021