icon_allarticles icon_arrow_down icon_burger icon_checkmark icon_cross icon_download icon_email icon_facebook icon_print icon_search icon_site-switcher
Close
Ur.png
Løn og arbejdstid

Hvad betyder vintertid for dit arbejde?

Natten til søndag den 30. oktober skifter vi til vintertid. Skal du på arbejde, når urene bliver sat en time tilbage, har det betydning for din løn eller arbejdstid

Det er som bekendt ikke alene tid til at sætte havemøblerne tilbage i skuret. Vi overgår også fra sommertid til vintertid. Klokken tre om natten mellem lørdag den 29. oktober og søndag den 30. oktober bliver urene sat en time tilbage, og dermed bliver natten en time længere. Det har betydning for din løn eller arbejdstid, hvis du skal på natarbejde.

Din leder kan kræve, at du er på arbejde en time længere, end din vagt normalt varer, således at vagten slutter til normal tid efter den nye vintertidsregning. Den time skal du naturligvis kompenseres for. Og det kan ske på to måder, fortæller Socialpædagogernes juridiske konsulent Troels Petersen.

Enten kan du få betaling for den ekstra time. Eller også kan du få en times afspadsering en anden dag. I så fald skal du have din afspadseringstime inden for en vagtperiode – det man kalder en normperiode. Hvor lang normperioden er afhænger af din overenskomst. I nogle overenskomster er normperioden fire uger og i andre overenskomster kan den være op til et år.

Er du i tvivl om, hvad der gælder for dig, så spørg din TR eller kontakt din lokale kreds.

Denne artikel er en del af temaet/temaerne: TR og AMR, Overenskomst